Ga naar hoofdinhoud

WK 2014 groep D: Estland wint en Turkije verliest

WK voetbal 2014 Groep D uitslagen. In groep D waar Nederland in zit, moest Andorra tegen Estland en Turkije tegen Hongarije. Estland wist met 0-1 te winnen en de Turken verloren met 3-1 van Hongarije.

Andorra – Estland 0-1

Estland heeft de eerste drie punten binnen in de race naar het WK in Brazilië. Daar was slechts een doelpunt voor nodig tegen Andorra, het ministaatje in de Pyreneeën. Die ene treffer kwam van aanvaller Oper die vroeger in Nederland bij Roda JC en ADO Den Haag heeft gespeeld. Het doelpunt viel tien minuten in de tweede helft.

Andorra is daardoor nu het enige land in Groep D dat nog geen enkel punt in de wacht heeft gesleept. In totaal kregen ze dertien doelpunten tegen, een twijfelachtige eer die het minivorstendom deelt met dat andere ministaatje, San Marino. Alleen het minikoninkrijkje Liechtenstein kreeg meer tegengoals te verstouwen: in totaal 14. Volgens Louis van Gaal moet Oranje er wel ernstig rekening mee houden dat Andorra in de komende wedstrijden nog wel eens zou kunnen gaan verrassen. Theoretisch gezien dan.

Estland kreeg zes goals tegen tot nu toe en stelde daar gisteren het eerste doelpunt tegenover. Het Baltische staatje is de volgende tegenstander voor Oranje in de aanloop naar het WK. De kwalificatiewedstrijd tegen de Esten wordt op 22 maart gespeeld.
Hongarije – Turkije 3-1

Turkije heeft de derde nederlaag in Groep D binnen. Eerder al verloor de ploeg van Nederland en Roemenië. Alleen de eerste wedstrijd tegen Estland werd gewonnen. De Turken begonnen de wedstrijd weliswaar gretig, scoorden de openingstreffer toen Mevlüt Erdinç na tweeëntwintig minuten het net wist te vinden. Lang genieten van hun voorsprong was de Turkse ploeg echter niet gegund. Krap negen minuten later scoorde de Hongaar Vladimir Koman de gelijkmaker met een bizarre bal die achter.

De tweede helft begon met het hernieuwde evenwicht van 1-1, maar al na vijf minuten maakte Hongarije in de persoon van Ádám Szalay het thuispubliek uitzinnig door de 2-1 binnen te schieten. Zeven minuten later was het opnieuw raak voor de Hongaren, dit keer was het Zoltán Gera die de bal vanuit een strafschop achter Volkan Demirel, de Turkse keeper, neerlegde.

Tot gisteren lieten behalve Oranje ook Duitsland, Frankrijk, Rusland, Spanje en Zweden nog geen punten liggen in de kwalificaties voor het WK van 2014. Gisteren speelde Duitsland gelijk tegen Zweden (4-4), Frankrijk speelde eveneens gelijk tegen Spanje (1-1). En Rusland versloeg Azerbeidzjan met 1-0. Met ingang van vandaag is Nederland samen met Rusland het enige team dat nog ongeslagen is in de kwalificaties voor het WK van 2014. Rusland kreeg bovendien als enige nog geen enkel doelpunt tegen.
Stand Groep D WK 2014:

NEDERLAND 12
Hongarije 9
Roemenië 9
Turkije 3
Estland 3
Andorra 0

Overige uitslagen kwalificatie WK voetbal 2014:

Rusland – Azerbeidzjan 1-0
Wit-Rusland – Georgië 2-0
Israël – Luxemburg 3-0
Letland – Liechtenstein 2-0
Faeröer Eilanden – Ierland 1-4
Bosnië-Herzegovina – Litouwen 3-0
Cyprus – Noorwegen 1-3
Oekraïne – Montenegro 0-1
Kroatië – Wales 2-0
Tsjechië – Bulgarije 0-0
Slowakije – Griekenland 0-1
IJsland – Zwitserland 0-2
San Marino – Moldavië 0-2
Macedonië – Servië 1-0
Roemenië – Nederland 1-4
Oostenrijk – Kazachstan 4-0
Duitsland – Zweden 4-4

De wedstrijd tussen Polen – Engeland is uit gesteld tot woensdagmiddag 17:00 uur.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top