Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Voorbeschouwing Anderlecht – Arsenal: laatste kans Anderlecht

Champions league Anderlecht – Arsenal. Alle ogen in de Belgische voetbalwereld zijn vanavond gericht op RSC Anderlecht. En niet zozeer alleen vanwege de belangrijke Champions League-confrontatie met Arsenal.

Geen verstoorde relatie tussen Mitrovic en Hasi

Even terug naar de EK-kwalificatiewedstrijd van vorige week. In Servië breekt de hel los wanneer er plotseling er een drone het stadion binnenvliegt. Daaraan gemonteerd zit de vlag van Albanië, op dat moment de tegenstander van het Servië van Dick Advocaat. Zowel de spelers als de supporters van beide landen gaan met elkaar op de vuist en ook Anderlecht-speler Aleksander Mitrovic laat zich niet onbetuigd. Hij sprint het veld op en vloert een Albanees met een harde kopstoot van achteren.

Omdat Mitrovic in Anderlecht samenwerkt met de Albanese coach Besnik Hasi luidt de vraag nu: kunnen de twee nog wel samenwerken? Clubwoordvoerder David Steegen zegt zich in Het Laatste Nieuws niet druk te maken en is ook niet van plan om sancties uit te delen aan Mitrovic. “Ik wil niets goedpraten, maar over de nationale ploeg van Servië hebben wij niets te zeggen. Wij zijn niet van plan om hem hierover aan te spreken. Besnik en Mitro zijn de beste vrienden. Ik ben er zeker van dat dit incident niets aan hun onderlinge relatie zal veranderen.” Hasi sluit zich bij die woorden aan. “Mijn relatie met Mitrovic is niet veranderd. Anderlecht komt op de eerste plaats. Als we onszelf daarboven zouden plaatsen, dan moeten ze ons buiten smijten.”

Laatste kans voor Anderlecht

Anderlecht kan de kwaliteiten van Mitrovic vanavond in ieder geval goed gebruiken in de wedstrijd Anderlecht – Arsenal. De Brusselse ploeg moet winnen van Arsenal om nog enigszins uitzicht te houden op de volgende ronde van de Champions League. Bovendien heeft de ploeg van Hasi wat goed te maken na de ontluisterende nederlaag tegen Borussia Dortmund. Arsenal verloor in een eerdere fase echter ook van de Duitsers en is ondanks de eclatante overwinning op Galatasaray ook nog niet zeker van de volgende ronde van het miljoenenbal. In de Belgische competitie gaat het Anderlecht met de koppositie wel voor de wind, al speelde de ploeg afgelopen weekend met 1-1 gelijk bij KV Mechelen.

Programma Champions league woensdag, 22 oktober 20:45 uur

  • Atlético Madrid – Malmö FF
  • Olympiakos Piraeus – Juventus
  • Liverpool – Real Madrid
  • Loedogorets – FC Basel
  • AS Monaco – Benfica
  • Bayer Leverkusen – Zenit St. Petersburg
  • Anderlecht – Arsenal
  • Galatasaray – Borussia Dortmund
Back To Top