Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Vitesse wil Bas Dost en Büttner lijkt Man United te verlaten

Voetbal transfernieuws. In de komende weken wordt er weinig tot geen voetbal meer gespeeld. Zaakwaarnemers, directeuren en media hebben het echter drukker dan ooit, want juist tijdens de winterstop regent het transfers en geruchten.

Vitesse wil Bas Dost

De Nederlandse spits Bas Dost bijvoorbeeld, schijnt begeerd te worden door Vitesse. De Arnhemse club, tot dit weekend wekenlang de koploper van de eredivisie, zal de 24-jarige voormalige speler van Heerenveen goed kunnen gebruiken in de tweede seizoenshelft. Twee seizoenen geleden werd hij de topscorer van de eredivisie, daarna verdiende hij een transfer naar het Duitse VfL Wolfsburg. Daar komt hij vaker niet in actie dan wel. Ook werd hij enkele weken geveld door een enkelblessure.

Vitesse zit dun in zijn topaanvallers. Jonathan Reis leverde niet van hem wordt verwacht en heeft in samenspraak met de club zijn contract laten ontbinden. Daardoor heeft Vitesse eigenlijk alleen de beschikking over Mike Havenaar. Dost is contractueel nog vier jaar verbonden aan Wolfsburg. Maar contracten zijn in de voetbalwereld zo waardevol als een wegwerpaansteker. “Ik kan hier mijn contract wel uitdienen, maar als ik steeds maar kort mag meedoen, is het de vraag of ik dat wil”, zegt de aanvaller.

Alexander Büttner wil van de bank af

Ook linksback Alexander Büttner van Manchester United is het zat dat hij op allerlei plekken wordt geparkeerd – de reservebank, in het stadion of gewoon thuis op de bank – behalve op het voetbalveld. Dit seizoen heeft hij tot nu toe slechts één wedstrijd gespeeld in de Premier League. Met de vorige manager van Man United, Alex Ferguson, had hij afspraken gemaakt over een geleidelijke verhoging van de speeltijd. De nieuwe trainer David Moyes hoeft zich niet aan die afspraken te houden.

Alexander Bursac, de belangenbehartiger van Buttner, stelt dat de Italiaanse clubs AS Roma en Genoca interesse hebben in hem. Hij verwacht dat een van die clubs snel een overeenkomst bereikt met de Engelse club. Zowel huren als kopen zijn mogelijk.

Frank de Boer opzoek naar rechtsbuiten

Frank de Boer wil een rechtsbuiten toevoegen aan de selectie van Ajax. De trainer heeft onder meer Ola John en Isaac Cuenca op zijn lijst staan. Maar afgelopen weekend, na de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Roda, liet De Boer zich positief uit over Guus Hupperts van de Limburgse club. “Hij is gewoon een interessante speler”, zegt hij over de 21-jarige rechtsbuiten. “Wij volgen zijn ontwikkeling goed. Hij scoort vaak tegen grote clubs. Als je naar de beste rechtsbuitens van de Eredivisie kijkt, dan kom je al snel bij hem uit.”

 

Back To Top