skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van der Vaart naar Tottenham Hotspur

Rafael van der Vaart heeft Premier League-club Tottenham Hotspur boven Liverpool verkozen als nieuwe werkgever. Vorige week verruilde Van der Vaart Real Madrid voor de Londonse Spurs.

Van der Vaart is niet de enige die de Spaanse club verlaat. Ook Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy en Royston Drenthe verlieten de club van José Mourinho.

Tottenham Hotspur betaalt rond de 10 miljoen euro voor Van der Vaart. “Volgens mij was hij maandag voor twintig miljoen onderweg naar Bayern”, zei Tottenham-manager Harry Redknapp.

‘Maar plotseling werd hij veel goedkoper. Rond vijven kreeg ik te horen dat hij voor tien miljoen te koop was, en voor dat geld is hij absoluut een versterking.’ Van der Vaart heeft een fantastische pass, is een topper en gaat naar ons komen. Dat is een grote plus, aldus Redknapp van Tottenham.

Van der Vaart laat tegenover Sky Sports weten dat Liverpool ook een mogelijkheid was geweest maar dat van een transfer naar Bayern München nooit sprake is geweest. Van der Vaart: “Uiteindelijk moet je een goed gevoel krijgen bij je nieuwe club en bij deze trainer kreeg ik dat goede gevoel. Ik ben blij met de Spurs.”

Van der Vaart verheugt zich erop in de Premier League te gaan spelen. “Mijn Oranje-collega’s die er al speelden, zeiden dat ik ook naar Engeland moest komen”, aldus de 27-jarige middenvelder. “Dat is nu gebeurd en ik kijk er naar uit om tegen Dirk Kuijt, Nigel de Jong en John Heitinga te spelen.”

Andere Nederlanders die al eerder voor Tottenham speelden zijn o.a. Edgar Davids, Willem Korsten en John Metgod.

Tottenham Hotspur is één van de rijkste clubs van de wereld maar is het desondanks de laatste jaren niet gelukt de landstitel te veroveren. Het steekt de Spurs dat juist aartsrivaal Arsenal wel tot de Europese en Engelse top behoort.

Back To Top