Ga naar hoofdinhoud

Eredivisie uitslagen: sc Heerenveen redt punt tegen ADO Den Haag

Eredivisie uitslagen. Woensdagavond zijn er twee wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. SC Heerenveen kon in de slotfase een punt redden uit tegen ADO Den Haag. Go Ahead Eagles en Heracles Almelo maakten het duel af dat begin november na negentien minuten door de weersomstandigheden was gestaakt. Ze begonnen met 0-0 en ook daar was de eindstand 1-1.

Finnbogason terug

Voor sc Heerenveen stond de vierde plaats op de ranglijst op het spel. Daar waren echter drie punten voor nodig, terwijl het lange tijd er op leek dat de gasten met nul punten terug zouden keren naar Friesland. Alfred Finnbogason keerde weer terug bij Heerenveen. Hij wist nog niet te overtuigen. Zijn medespelers hadden al hun hoop op Finnbogason gevestigd, want telkens werd hij op de vleugels opgezocht.

Van Duinen scoort 0-1

Ook bij de thuisploeg stokte het met de doorvoer vanuit de vleugels naar de spits. Ninos Gouriye op rechts en Jerson Cabral op links kwamen amper langs hun mannetje, zodat spits Mike van Duinen buiten het spel bleef. Tien minuten voor tijd lukte het ADO dan toch om Van Duinen in stelling te brengen. Hij schoot onder SC Heerenveen-keeper Kristoffer Nordfeldt door.

Het inspireerde sc Heerenveen tot een slotoffensief. De paniek was groot bij ADO, dat bijna via Danny Bakker een eigen goal maakte. De paal voorkwam de blunder. In extra tijd zorgde Kenneth Otigba met een halve omhaal voor de 1-1.

Marco van Basten

“Natuurlijk wil ik als trainer van Heerenveen graag meer, maar met de 1-1 ben ik niet ongelukkig”, sprak Marco van Basten. “In de eerste helft was het allemaal niet goed. Na rust hebben wij, net als Den Haag, wat kansen gekregen. Als je achter komt te staan mag je blij zijn dat in blessuretijd alsnog de gelijkmaker valt.”

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo

Bij Go Ahead tegen Heracles was het de bedoeling dat de teams met exact dezelfde elf spelers zouden beginnen als op 3 november. Dat bleek onmogelijk. Marnix Kolder ontbrak bijvoorbeeld bij Go Ahead en werd vervangen door Joey Godee. Go Ahead was de aanvallende partij terwijl Heracles vasthield aan counters. Mark Uth van Heracles liet echter in de 74e minuut zien dat het ook anders kan. Hij slalomde door de verdediging en schoof de bal in het doel. Twee minuten voor tijd kon Erik Falkenburg de 1-1 maken na een voorzet van Mawouna Amevor.

Gokken op WK 2014

De beste noteringen voor het WK 2014 vind je bij Unibet. Voorspel nu je winnaar van het WK voetbal en pak straks een mooie winst. Grote favoriet is Brazilië met een notering van 3,80. Duitsland en Argentinië noteren 6,00 voor winst en Spanje 7,00. Wint Oranje het WK 2014 dan levert je dat maar liefst 15,00 op! Wedden op het WK 2014 maakt de wedstrijden voor jou nog veel spannender!
Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top