Ga naar hoofdinhoud

Uitslagen EK 2016: Duitsland overtuigt, Arek Milik scoort voor Polen

Programma en uitslagen EK 2016 groepsfase. Op de derde dag van Euro 2016 won Kroatië met 0-1 van Turkije, loodste Ajacied Arek Milk zijn Polen met 1-0 langs Noord-Ierland en maakte Duitsland een prima indruk tegen Oekraïne (2-0).

Programma en uitslagen EK 2016 groepsfase

Turkije – Kroatië 0-1. Misschien zou het voor Oranje een soort troost zijn, als Tsjechië, IJsland en Turkije uitgroeien tot uitblinkers op Euro 2016. Dan zou net iets begrijpelijker worden, dat Nederland bij de kwalificaties deze landen voor moest laten gaan. Maar nee: Turkije bakte er weinig van tegen Kroatië en verdiende een grotere nederlaag. De goal kwam van Luka Modric, de man van Real Madrid, die een bal uit de lucht plukte, direct op de slof nam en heerlijk tegen de touwen joeg.

Turkije kwam tot maar twee schoten op doel en verrichte twee derde van zijn totale schoten van buiten het strafschopgebied. Bij de Kroaten kwam twee derde van de negentien schoten juist van binnen de zestien meter, wat duidt op meer verfijning bij het geven van de eindpass en het bereikbaar maken van medespelers.

Uitslag Polen – Noord-Ierland 1-0

Maar het zwakste land (tot nu toe) van Euro 2016 lijkt Noord-Ierland. Vreemd genoeg is dat juist het land dat het toernooi begon, met de langste ongeslagen status. Tegen Polen was het onvermijdelijk dat die reeks werd afgebroken. De Noord-Ieren werden vanaf minuut één teruggedrukt en hadden niet eens de organisatie voor counters. In de 51e minuut maakte Arek Milik een echt Milk-goaltje: binnen de zestien de bal oppikken, eventjes aannemen en behoedzaam langs een paar verdediger schuiven.

Uitslag Duitsland – Oekraïne 2-0

Wereldkampioen Duitsland, dat sinds 1996 wacht op een Europese titel, maakte er een aardige partij van tegen Oekraïne, de gastheer van vier jaar geleden. Een goed teken is bijvoorbeeld dat er slechts een gele kaart viel. Het voetbal zegevierde in Lille.

Bondscoach Joachim Low, die vermoedelijk tot aan zijn dood die rol wil blijven bekleden, had de spitspositie toegewezen aan Mario Götze. Maar dat was slechts schijn: Götze is natuurlijk geen echte nummer 9, en keer op keer doken diverse Duitsers op in de punt van de aanval. Door ook vaak de flanken op te zoeken, geeft dat het Duitse spel onvoorspelbaarheid.

Skhodran Mustafi maakte in de negentiende minuut de openingstreffer met het hoofd, nadat hij op maat werd bediend via een vrije trap van Toni Kroos. Pas in blessuretijd kwam de 2-0, toen Bastian Schweinsteiger het eindpunt was van een counter.

UEFA onderzoekt rellen

Het minst fraaie Euro-nieuws is dat Russische en Engelse supporters elkaar te lijf gingen tijdens hun match van zaterdagavond. De UEFA tolereert nieuwe uitbarstingen niet en dreigt de landen zelfs met uitsluiting. De dagen voorafgaand aan de match waren er clashes op de straten van Marseille.

Wedden op België – Italië

Vanavond om 21:00 is er een heuse kraker in de groepsfase: België tegen Italië. Lastig te voorspellen, waardoor bookmakers hoge noteringen aanbieden. Winst van België staat bij 888sport op 2.52, gelijkspel op @3.00 en winst van Italië op @3.40. Lees ook: wedden op EK voetbal.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top