Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Troon Louis van Gaal wankelt bij Manchester United na vernedering

Premier League nieuws. Het gaat voorlopig nog allesbehalve goed met Louis van Gaal bij Manchester United. De ervaren toptrainer mag kopen wat hij wil, maar de prestaties blijven achter. Het is de vraag of de zoveelste aankoop van Manchester United, Angel di Maria, de nieuwe trainer kan redden.

‘King Louis’ valt al bijna van zijn troon

Sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson bij Manchester United lijkt de club in de war. De ervaren Schot stond 27 jaar lang aan het hoofd van zijn geliefde Red Devils. Vorig seizoen nam zijn landgenoot David Moyes het stokje over, maar hij faalde. Zijn aankopen Marouane Fellaini en Juan Mata brachten niet wat ze moesten. Manchester United eindigde beschamend als zevende in de competitie.

Louis van Gaal werd afgelopen zomer met veel bombarie gepresenteerd in Manchester en kende een prachtige voorbereiding met zeges op Liverpool, Real Madrid en AS Roma in oefenduels. Maar de eerste officiële wedstrijd, in de competitie tegen Swansea City, ging met 2-1 verloren. Dat kon nog als incident worden afgedaan. Maar 1-1 tegen Sunderland viel vervolgens ook tegen. De grootste klap kwam gisteravond. Milton Keynes Dons uit de League One (twee niveaus onder de Premier League) gooide het grote United uit de League Cup met liefst 4-0.

Smoesjes Louis van Gaal beledigen United-fans

De flamboyante oefenmeester moest zich natuurlijk verantwoorden. En dat deed hij op typische Van Gaal-stijl. “Ik ben niet geschokt, omdat ik weet dat het kan gebeuren. Het is moeilijk voor de fans om in de filosofie van Louis van Gaal te geloven, maar dat moet omdat ik hier ben om een nieuw team op te bouwen en een nieuw team staat er niet in één maand.”

Van Gaal vertelde verder dat hij natuurlijk teleurgesteld is, maar dat hij hoopt dat de fans het vertrouwen in hun club niet opgeven. Mooie woorden, maar vernederd worden door een League One-club is uit den boze in Engeland. Van Gaal merkt terecht op dat hij niet binnen 48 uur de spelers van zondag weer zomaar kon opstellen en dat hij jonge spelers erin moest zetten. Maar met Javier Hernandez en Danny Welbeck in de spits, Shinji Kagawa op het middenveld en David de Gea op doel zou Milton Keynes Dons een drempeltje hebben moeten zijn om over te stappen, in plaats van een onoverkomelijke berg.

Getergde Angel di Maria moet Louis van Gaal redden

Omdat Van Gaal claimt een nieuw team te willen opbouwen, heeft hij redelijk ‘carte blanche’ gekregen van de club wat betreft de transfermarkt. De Tulpengeneraal gooide tot gisteren al 100 miljoen euro stuk op die markt: 40 miljoen euro voor zowel Ander Herrera als de pas 18-jarige international Luke Shaw, en 20 miljoen voor de Argentijn Marcos Rojo. Dinsdagavond kwam daar een klapper bij: 80 miljoen euro voor Real Madrid-smaakmaker Angel di Maria.

Dat brengt Van Gaals totaal op 180 miljoen euro. En dan is het nog maar de vraag hoe snel Di Maria zich aanpast op Old Trafford. Want de Argentijn kwam niet van harte. Hij bleek overbodig bij Real Madrid. “Vele leugens zijn verspreid. Ze wilden doen lijken alsof ik de club wilde verlaten. Vier jaar lang heb ik het shirt met eer gedragen en elke wedstrijd zweette ik erin alsof het mijn laatste wedstrijd was. Maar mijn spel was niet naar iemands smaak”, zei Di Maria in een open brief aan de fans van Real Madrid. Naar wie die laatste insinuatie was, is niet duidelijk.

Geschiedenis schrijven

Di Maria lijkt dus getergd om zijn gelijk te halen bij Manchester United, wat hij ook benadrukt. “Er zijn veel dingen die ik waardeer in het voetbal en veel daarvan hebben niks te maken met salaris. Ik hoop ze te vinden bij Manchester United, een van de grootste clubs ter wereld, waar ik geschiedenis mee wil schrijven.” Dat moet de 26-jarige vleugelspeler dan snel doen, en dan vooral als hij Louis van Gaal als trainer wil houden. Want een jaar tijd om een club op orde te krijgen, krijgt niemand in de Premier League. Ook niet ‘King’ Louis van Gaal.

Back To Top