skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Ruud van Nistelrooy terug in Oranje

Ruud van Nistelrooy is maandag jl. door Bert van Marwijk opgeroepen het Oranje elftal te komen versterken. Dinsdag heeft hij zich na een afwezigheid van twee jaar weer gemeld bij de Oranje selectie in Noordwijk. Van Nistelrooy treedt op als vervanger van de geblesseerde Robin van Persie.

Van Persie blesseerde zich afgelopen weekend in de wedstrijd Arsenal – Blackburn Rovers. De blessure is vervelender dan gedacht en Van Persie zal naar verwachting enige weken uitgeschakeld zijn.

Van Nistelrooy is blij verrast door de uitnodiging van Van Marwijk om voor Oranje te komen spelen. Van Nistelrooy heeft er geen geheim van gemaakt nog graag te willen spelen voor het Nederlands elftal en hoopte altijd nog op een rentree bij Oranje.

Van Nistelrooy speelt aanstaande vrijdag in het EK kwalificatieduel tegen San Marino en speelt volgende week ook mee tegen Finland.

De inmiddels 34-jarige Van Nistelrooy kent een prima start van zijn seizoen in de Bundesliga voor Hamburger SV. Reeds drie doelpunten in de eerste twee wedstrijden van het seizoen staan op zijn naam. Van Nistelrooy heeft in zijn carrière bij Oranje 33 doelpunten gescoord en kwam tot nu 64 keer voor het nationale elftal uit.

Van Marwijk over Van Nistelrooy: “Van Nistelrooy is nu ook al een tijdje fit. Hij heeft vakantie kunnen vieren en de hele voorbereiding op dit seizoen meegemaakt. Ik heb hem nog niet afgeschreven en we zullen hem blijven volgen. Ruud is al 34 jaar en over twee jaar op het EK is hij 36 jaar. Maar we zullen hem voor Oranje oproepen als de situatie daar om vraagt.”

Van Nistelrooy reageert op de website van zijn club: “Ik kijk er naar uit er weer bij te zijn. Hier had ik geen rekening mee gehouden.”

Tijdens de training van Oranje afgelopen dinsdag leek Van Marwijk echter nog geen basisplaats voor Van Nistelrooy in petto te hebben.

Back To Top