Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Roda JC – PSV KNVB Beker inhaalwedstrijd: Phillip Cocu scherp

Roda JC – PSV, KNVB Beker. Dinsdag 20 januari om 20:00 uur speelt Roda JC in de achtste finale van de KNVB Beker tegen PSV. Het duel zou medio december vorig jaar al gespeeld moeten worden. Dat lukte niet nadat PSV eind november één dag vertraging opliep in een Europees uitduel tegen Estoril. Dat zette de speelkalender van PSV op zijn kop en maakte een paar verschuivingen noodzakelijk.

Roda JC vs PSV – KNVB Beker

Het Limburgse Roda JC zakte vorig seizoen weg uit de Eredivisie en tracht via de Jupiler League zo snel mogelijk terug te keren in de hoogste competitie van Nederland. Roda staat momenteel tweede en haalde uit zijn zes laatste competitieduels tien punten. Afgelopen weekend werd een raadselachtige nederlaag geleden tegen RKC, dat er hopeloos voor staat op plek twintig van de Jupiler League. Het werd maar liefst 3-0.

PSV sloot 2014 af als koploper van de Eredivisie en is inmiddels drie punten rijker geworden in 2015, na de 0-1 zege op Vitesse. Voor beide clubs is dit het eerste duel in deze jaargang van de bekercompetitie. In de afgelopen jaren troffen de Brabanders en Limburgers elkaar in de Eredivisie. Roda won één van de laatste vijf thuisduels tegen PSV en verloor twee keer.

Phillip Cocu op zijn hoede

In oktober 2013 kegelde Roda de negenvoudig bekerwinnaar uit de KNVB beker. Phillip Cocu, ook toen al de trainer van PSV, herinnert zich die avond nog. “Ze hebben nog steeds een behoorlijke ploeg staan”, zegt Cocu. “Daarnaast hebben ze ons vorig jaar uit de beker geknikkerd, dus we moeten wel scherp en geconcentreerd zijn. We willen niet tegen een verrassing aanlopen, dan moeten we wel een goed resultaat behalen.”

Van Leer en Leemans speeltijd

Roda JC geeft keeper Benjamin van Leer speeltijd in het bekertoernooi en dat betekent dat Bram Verbist zijn plekje onder de lat af moet staan. Daryl Werker mag voor het eerst in de basis van Roda opdraven en de aanvallende krachten Johan Plat en Frank Demouge zijn geblesseerd.

Cocu zal het moeten doen zonder Florian Jozefzoon, die niet pijnvrij de match tegen Vitesse heeft doorstaan. Cocu heeft negentien man geselecteerd voor het treffen met Roda en twee van hen zijn de onervaren Clint Leemans en Aleksandar Boljevic. Van hen maakt Leemans de meeste kans op speeltijd.

Back To Top