Real Madrid – FC Barcelona El Clasico: Messi en Ronaldo op jacht naar records

Real Madrid – Barcelona El Clasico Copa del Rey halve finale – Spanje staat op zijn kop want vanavond wordt de Clasico gespeeld. Real Madrid ontvangt FC Barcelona in het Bernabéu voor de heenwedstrijd van de halve finale van de Copa del Rey.

Vorm Real Madrid weer terug

Real Madrid begint aan de Clásico zonder groepstraining vooraf. Dat is ook niet nodig want dit weekend liet de Koninklijke zien dat ze hun oude vertrouwde vorm weer helemaal terug hebben. Málaga werd met 4-0 keihard terecht gewezen, Ronaldo scoorde als vanouds en zelfs Sergio Ramos lachte weer ontspannen. Maar hij mag niet meedoen vanwege rood.

Sinds de nederlaag in de vorige editie van de Copa, heeft de ploeg van Mourinho 31 officiële partijen gespeeld in het Bernabéu zonder te verliezen. 378 dagen ongeslagen met 26 overwinningen, 5 keer gelijkspel en 99 gescoorde doelpunten – waarvan 38 van Cristiano Ronaldo.
Records voor Messi en Ronaldo

Afgelopen weekend verpulverden zowel Cristiano Ronaldo als Lionel Messi opnieuw een aantal records. Cristiano Ronaldo scoorde in minder dan tien minuten tijd een hattrick tegen Getafe. Daarmee scoorde hij niet alleen de twintigste hattrick uit zijn voetballersbestaan maar ook zijn honderdste doelpunt voor Real Madrid – en dat in slechts 87 wedstrijden, een absoluut record. In de Primera Division competitie van dit jaar heeft CR7 nu 21 maal gescoord. Messi heeft in 21 wedstrijden 33 keer gescoord want een dag later ging Messi erover Cristiano Ronaldo heen door vier keer te scoren voor Barça.

Mourinho kan in de heenwedstrijd van de halve finale van de Copa del Rey niet rekenen op enkele van zijn belangrijkste spelers. Iker Casillas is vanwege een gebroken handsbeentje voorlopig uitgeschakeld en zijn stormtrooper Pepe, die altijd goed is voor de mooiste overtredingen tijdens een clásico, is net aan zijn enkel geopereerd. Ook Sergio Ramos, Fabio Coentrao en Ángel Di María ontbreken vanwege straf. Daarom moet Mou goochelen met de opstelling en zelfs de eigen spelers wisten pas op het laatste moment wie er in de basis staan tegen aartsrivaal Barça.

Deze halve finale van de Copa del Rey is de enige kans die Real Madrid dit seizoen krijgt om wraak te nemen op FC Barcelona. De club uit Catalonië staat eerste in de Liga A met 15 punten voorsprong en de kansen van Madrid om daar nog bij in de buurt te komen zijn eigenlijk te klein om daarover nog enige illusie te houden. De Copa is dus alles dat overblijft voor Mourinho om zijn gezicht enigszins te redden – maar praten met zijn spelers doet hij niet meer. Althans, dat is uit de mond van Sara Carbonero vernomen, de mooiste sportverslaggeefster van Spanje en de vriendin van Iker Casillas.
Puyol terug bij FC Barcelona

FC Barcelona heeft een nagenoeg fit team. Alleskunner Carles Puyol is terug, David Villa scoorde al vijf keer in de Copa, en Iniesta, Xavi en Cesc zijn fit. Ze zijn klaar voor Real Madrid dat zonder de harde kern en met niets te verliezen wel eens de meest gevaarlijke uitvoering van de Koninklijke zou kunnen blijken te zijn.

De laatste keer dat Barça en Real Madrid tegenover elkaar stonden was op 7 oktober van het afgelopen jaar. Toen werd het 2-2, met twee doelpunten voor Ronaldo en twee voor Messi. The battle continues… En de vraag: haalt het Pepe-loze Real Madrid dit keer wel het eindsignaal met 11 spelers op het veld?

Programma Copa del Rey 2013 30 januari:

20.00 uur Real Madrid – FC Barcelona

Programma Copa del Rey 2013 31 januari:

22.00 uur Atletico Madrid – Sevilla

De wedstrijden Real madrid – FC Barcelona (20.00 uur) en Valencia – Real Madrid (22.00 uur) kunt u LIVE zien op de stream bij Unibet TV.