skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Rafael van der Vaart voelt zich bijna honderd procent voor WK in Brazilië

Wereldkampioenschap Voetbal in Brazilië. De 31-jarige Rafael van der Vaart is een van de oudere mannen in de voorlopige selectie van Louis van Gaal. De speler van Hamburg voelt zich kiplekker en nagenoeg topfit.

“Ik voel me goed, ik zit tegen de honderd procent aan”, zegt “Raffie”. Zijn club wist ternauwernood de allereerste degradatie uit de Bundesliga in zijn geschiedenis te voorkomen. “Natuurlijk heeft HSV een slecht seizoen gedraaid, zeker na de winterstop”, weet Van der Vaart ook. “Dat gold voor mij persoonlijk ook. In de eerste competitiehelft was ik van waarde voor het elftal, met verschillende goals en assists, daarna deelde ik in de malaise. Dat laatste deel was het slechtste halfjaar uit m’n carrière.”

Rafael van der vaart productief

Zelfkritiek is prima en daarom geven we de international, die behoort tot de club met minstens honderd duels voor Oranje, een statistisch complimentje. In de 26 duels in de Bundesliga die hij dit seizoen speelde, gaf hij 69 passes die leidden tot een doelpoging. Dat komt neer op 2,6 key passes per wedstrijd en op de ranglijst in die categorie staat hij vierde. Van der Vaart is misschien niet de snelste en voert amper verdedigende taken uit, maar hij kan wel medespelers in stelling brengen.

Toch belooft Van der Vaart dat hij ook gaat werken aan zijn atletische kwaliteiten. “Die jonge gasten in Oranje zijn natuurlijk allemaal topfit; ze rennen en vliegen enthousiast. Daar moet je als oudje dan in mee.”

Robin van Persie prijst Louis van Gaal

In de herfst van 2012 bombardeerde Louis van Gaal aanvaller Robin van Persie tot aanvoerder van het Nederlands Elftal. Van Gaal wist vanaf dat moment, dat hij de loyaliteit van Van Persie had verworven en in elk geval van hem geen tegenwerking zou krijgen.

Van Persie heeft de promotie terugbetaald en werd topscorer in de Europese kwalificatiezone voor het WK 2014. Ook verbaal staat de speler van Manchester United zijn toekomstige coach bij. “Ik heb de afgelopen twee jaar onder hem bij Oranje als heel prettig ervaren. Hij is heel duidelijk. Het is een ander soort aanpak dan ik van eerdere trainers gewend was. Maar ik houd er heel erg van. Het is lekker Nederlands.”

 

Back To Top