Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Play offs Europees voetbal: Feyenoord en PEC Zwolle moeten aan de bak

Play offs Europees voetbal – Eredivisie. Vandaag kunnen twee ploegen een stap dichterbij Europees voetbal komen. Vitesse heeft een uitstekende uitgangspositie doordat ze de eerste wedstrijd met 2-1 hebben weten te winnen in Zwolle. Feyenoord wacht in lastige opgave in De Kuip na een 1-0 verlies tegen SC Heerenveen.

Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle

Om 12:30 moet blijken of Vitesse in eigenhuis haar goede uitgangspositie kan omzetten in een finaleplaats in de playoffs. Opvallend was dat de openingstreffer van PEC Zwolle werd gemaakt door Maikel van der Werff. De verdediger komt volgend jaar namelijk uit voor Vitesse, wat Ron Jans deed twijfelen of hij de speler moest opstellen.

Vitesse wist op tijd de rug te rechten en terug te komen van de achterstand. Een van richting veranderd schot van Marko Vejinovic zorgde voor de gelijkmaker. Een kwartier voor het einde zorgde een goal van Valeri Qazaishvili voor de overwinning van de Arnhemmers.

Zondag moet blijken of Vitesse zijn favorietenrol kan waarmaken in de eigen Gelredome.
De finale van de playoffs worden gespeeld op donderdag 28 mei en zondag 31 mei.

Voorbeschouwing Feyenoord – SC Heerenveen

Om 15:30 mogen Feyenoord en Heerenveen uitvechten wie de plek in de finale van de playoffs voor de Europa league verdient. Het eerste duel in Friesland eindigde in 1-0 door een buitenspel doelpunt van Simon Thern.
Een overwinning in de Kuip is het enige wat het seizoen van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst nog kan redden. Na een desastreus seizoens einde had niemand verwacht dat de Rotterdammers in de playoffs terecht zouden komen. De derde plaats leek een zekerheid, maar niets bleek minder waar. Dit zorgde ervoor dat Fred Rutten vroegtijdig de laan werd uit gestuurd.

Van Bronckhorst heeft het tij dus nog niet weten te keren in de playoffs. Het spel van Feyenoord was chaotisch en angstig in Friesland. Doordat het spel van Heerenveen ook uitermate teleurstellend was, werd het slechte spel van Feyenoord niet altijd afgestraft. Het is vraag of de club uit Rotterdam-Zuid de reeks van zes ongewonnen wedstrijd kan omzetten in een positief resultaat tegen SC Heerenveen. In deze reeks zaten ook flinke uitschieters met een 1-4 verlies tegen Vitesse en een 3-0 nederlaag op bezoek bij PEC Zwolle.

Back To Top