Oefeninterlands voetbal WK 2014: Zweden – Engeland en Italië – Frankrijk

Oefeninterlands voetbal WK 2014. Woensdagavond staat er een ruime reeks oefeninterlands op de agenda. Ons eigen Oranje speelt tegen Duitsland en buurland België reist af naar Roemenië. Ook het volgen waard zijn Brazilië (gastheer van het wk 2014) tegen Colombia en fans van Liones Messi willen allicht zien of de kleine gigant er een paar inlegt tegen Saudie-Arabië.

Rusland – VS

De Verenigde Staten heeft een Duitse bondscoach, namelijk de voormalige spits Jurgen Klinsmann. Hij stemt zijn satelliet kennelijk wel eens af op de Eredivisie, want hij heeft Jozy Altidore van AZ opgeroepen. Ook Rusland heeft geen coach van eigen bodem ingehuurd. De Italiaan Fabio Capello, eerder dit jaar nog in dienst van de Engelse bond, heeft onder meer Alexander Kerzhakov, Roman Shirokov en Alan Dzagoev opgetrommeld. In de strijd om kwalificatie voor het wk 2014 heeft Rusland onlangs Portugal verslagen met 1-0.

Zweden – Engeland

De coach van Engeland, Roy Hodgson, wil ook wat buitenlands bloed importeren. Wilfried Zaha is opgeroepen, terwijl hij nog twijfelt of hij wel wil spelen voor de “three lions”. Evenals zijn bekende voornaamgenoot Wilfried Bony van Vitesse, is hij geboren in Ivoorkust. Dan is er nog Carl Jenkinson, geboren in Engeland maar zoon van een Finse moeder. Hij komt uit voor Finse jeugdelftallen en mag ook na eventuele deelname aan dit oefenduel nog kiezen welk land hij wil vertegenwoordigen. Maar Hodgson hoopt natuurlijk dat hij het duo overtuigt van de prestige, de mogelijkheden en de historische diepte van het Engelse team.

Zlatan Ibrahimovic is uiteraard ook onderdeel van het Zweedse team. Hij heeft al 37 keer gescoord voor zijn land en staat op het punt om nationale topscorer Hendrik Larsson (39 stuks) bij te halen.

Italië – Frankrijk

De nummer twee van EK voetbal 2012, Italië, is vier interlands op rij ongeslagen. In zes van de afgelopen zeven duels hebben de Italianen al in de eerste helft een doelpunt gemaakt. Bij de Franse haantjes is de productie juist het probleem. In vier van de laatste zeven wedstrijden werd niet gescoord. Karim Benzema is absent en dat maakt het voor “Les Bleus” een nog grotere opgave om het vijandelijke doel te vinden.

Het is de reprise van de finale van het ek 2000 en het wk 2006, waarin eerst Frankrijk en daarna Italië won.