Marseille – Atletico Madrid Europa League finale 2018

Europa League finale wedden tips
Dinsdag 16 mei 2018 20.45 uur

De meeste competities zitten erop en het WK staat al op het punt van beginnen, maar eerst krijgen we nog twee prachtige Europese voetbal finales. Vandaag de voorbeschouwing en voorspellingen voor de Europa League finale Olympique Marseille – Atletico Madrid en later deze maand volgt nog de finale van het Kampioenenbal.

Lees verder en vind onderaan de tips voor weddenschappen op deze wedstrijd.

Voorspellingen Europa League finale

Olympique Marseille beleeft een prachtig seizoen, zeker in vergelijking met de laatste seizoenen. In de eigen competitie, de Franse Ligue 1, doen ze met nog één wedstrijd te gaan nog steeds mee om een Champions League ticket. Ze staan vierde, met één punt minder dan de nummer drie.

Marseille underdog

De laatste weken is de vorm van Marseille wel wat minder. Ze wonnen maar één van de laatste vier wedstrijden en in de vorige ronde van de Europa League hadden ze een verlenging nodig om de finale te behalen. In de thuiswedstrijd tegen Red Bull Salzburg won Marseille nog eenvoudig met 2-0. Maar in de uitwedstrijd ging het bijna mis, de wedstrijd eindigde in 2-0 en dus werd er verlengd.

In de verlenging wisten ze uiteindelijk het bevrijdende uitdoelpunt te maken, al had het zo maar anders af kunnen lopen. Marseille heeft een goed team, maar hoorde vooraf zeker niet bij de kanshebbers voor de Europa League titel.

Atletico Madrid toch gemotiveerd

Atletico Madrid werd in de Champions League groep met o.a. Roma en Chelsea derde en dus werden ze veroordeeld tot de Europa League. Voor de hele club een enorme teleurstelling, Gabi gaf zelfs tijdens een persconferentie aan eigenlijk geen zin te hebben in het toernooi, al was dat net na de uitschakeling in de Champions League.

Vanaf de eerste wedstrijd in de Europa League liet Atletico echter zien wel degelijk gemotiveerd te zijn en één van de grootste kanshebbers te zijn. Met nog één wedstrijd te gaan in de Spaanse competitie is Atletico al zeker van de Champions League.

Weinig moeite met Arsenal

Atletico liet in de halve finale maar weer eens zien waar ze goed in zijn: verdedigen. In de uitwedstrijd tegen Arsenal kreeg Atleti al in de 10e minuut een rode kaart. In de zestigste minuut wist Arsenal pas te scoren en het bleef voor de Britten ook bij die goal.

Vanuit de counter wist Atletico Madrid twintig minuten later nog een uitgoal te maken. Daardoor hoefden ze in de thuiswedstrijd maar weinig te doen, een 0-0 was immers genoeg. Uiteindelijk won Atletico de wedstrijd met 1-0.

Tips wedden Marseille – Atletico Madrid

Atletico is de grote favoriet, ze zijn goed in vorm en ondanks dat ze flink baalden van deelname aan de Europa League zullen ze de prijs nu zeker willen winnen. Verdedigend is Atletico ijzersterk en met spelers als Griezmann en Diego Costa kunnen ze vanuit de omschakeling dodelijk zijn, maar ook voetballend zijn ze erg goed.

Marseille is niet super in vorm en wist maar moeilijk te scoren tegen grote tegenstanders dit seizoen, daarnaast gaven ze de laatste wedstrijden veel goals weg. Atletico zou tevreden zijn met een 1-0 overwinning. Ik verwacht dan ook weinig goals, maar wel een overwinning van Atletico en tip je weddenschap ‘Atletico wint’ @1.70 en de ‘Onder 1,5 goals’ bet die je 2.50 keer je inleg bij de bookmakers oplevert bij een juiste voorspelling.

Daarnaast verwacht ik dat Griezmann extra gebrand is wat te laten zien. Naar alle waarschijnlijkheid gaat hij de overstap maken naar FC Barcelona en hij wil ongetwijfeld de fans van Atleti nog één keer zijn klasse laten zien. De odds voor een doelpunt van Griezmann zijn 2.38 bij bookmaker Mr Green.