skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Nigeria versus Bosnië-Herzegovina FIFA WK voetbal 2014 groep F voorbeschouwing

Nigeria versus Bosnië-Herzegovina, Groep F FIFA WK voetbal 2014. In de nacht van zaterdag op zondag vechten bij Nigeria versus Bosnië de landen voor hun laatste kans. De kampioen van Afrika en de debutant hebben beide drie punten nodig.

Nigeria versus Bosnië

De Nigerianen wisten in hun openingswedstrijd Iran niet op de knieën te krijgen. De West-Afrikanen probeerden van alles, zoals bijna drie keer meer korte passes geven en twee keer meer diagonale voorzetten afleveren. Nigeria hoefde niet veel moeite te doen om Iran terug te dringen op de eigen helft, want dat was precies het strijdplan van de Iraniërs. Victor Moses van Liverpool stond bijna de hele wedstrijd tegen de lijn van het Iraanse strafschopgebied geplakt.

Nigeria kan het zich niet permitteren om wederom zonder drie punten van het veld te stappen. In de derde groepswedstrijd wacht Argentinië immers, terwijl Bosnië vermoedelijk drie punten gaat ophalen tegen Iran. Emmanuel Emenike zal de eerste goal van Nigeria op dit WK moeten maken. De aanvaller maakte afgelopen seizoen in 28 optredens 12 goals voor Fenerbahce, de kampioen van Turkije.

Bosnië vol zelfvertrouwen

Bosnië-Herzegovina begon vol goede moed aan de allereerste WK-partij van het jonge land. Helaas voor de Bosniërs was de eerste treffer een eigen goal. Invaller Vedad Ibisevic maakte in de slotfase nog wel een troostgoal (2-1). Waarschijnlijk begint hij tegen Nigeria in de basis, zodat hij wordt herenigd met Edin Dzeko. Het duo was dodelijk effectief in de kwalificatiefase. Samen zorgden ze voor achttien van de dertig goals.

Alhoewel Nigeria er dus beter voorstaat in de groep, begint Bosnië met meer zelfvertrouwen aan deze wedstrijd. Verliezen van Argentinië is immers geen schande, en zo’n knullige eigen goal zal niet snel opnieuw ontstaan. Daarnaast hoeft het land ditmaal niet te vrezen voor een onstopbare solo als die van Lionel Messi. Nigeria had het puntverlies tegen Iran echter geheel aan zichzelf en een gebrek aan offensieve ideeën rondom de zestien meter van de tegenstander te wijten.

Aan de kant van Bosnië zal middenvelder Zvjezdan Misimovic de bal sneller bij Dzeko moeten krijgen, terwijl Nigeria het achterin door de absentie van de geblesseerde Godfrey Oboabona lastig zal krijgen.

Wedden op Nigeria versus Bosnië-Herzegovina

Bookmaker 888sport zet 1,85 op Bosnië, 3,60 op gelijkspel en 4,50 op Nigeria. We tippen dat er minstens drie goals komen. De notering is 2,07.

 

Back To Top