Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Nemanja Gudelj vervanger Kevin Strootman voor Oranje op WK 2014

WK 2014 – voetbal. Exit Kevin Strootman, enter Nemanja Gudelj. Dat is het ideale scenario voor de 22-jarige middenvelder van AZ. Ook hij heeft medelijden met Kevin Strootman, die vanwege een afgekeurde kruisband het WK voetbal 2014 aan zich voorbij moet laten gaan. Maar om het leed te verzachten voor Oranje en heel Nederland, is Gudelj best bereid om de plek van Strootman in te nemen.

Oefenwedstrijd geen consequenties

Eind februari van dit jaar stond Gudelj voor de keus om in internationaal verband te spelen voor zijn geboorteland Servië of Bosnië-Herzegovina. Hij besloot de uitnodiging van de Serven aan te nemen en werd geselecteerd voor de oefenwedstrijd tegen Ierland. De Serviërs wonnen met 1-2 en Gudelj werd in de 89e minuut nog snel ingebracht.

Die invalbeurt had echter geen consequenties. De regels van de voetbalbond FIFA zijn op het gebied van nationaliteit eenduidig. Pas als een voetballer een officiële, competitieve wedstrijd voor een land heeft gespeeld, zit hij voor altijd vast aan dat land. Oefenduels tellen dus niet mee.

Gudelj past op het WK 2014

Gudelj beschikt ook nog over een Nederlands paspoort. “Bosnië is alleen het land waar mijn ouders zijn geboren. Ik heb van mijn twaalfde tot mijn vijftiende voor de KNVB gespeeld, Nederland is het land waar ik ben opgegroeid”, verklaart hij. “Nederland is een groter voetballand dan Bosnië. “Ik zou het begrijpen als ik een uitnodiging krijg voor het Nederlands elftal. Voor mijzelf zou het ook een logische stap zijn. Kwalitatief pas ik ertussen.”

Dick Advocaat, de trainer van Gudelj bij AZ Alkmaar, zei al voordat Kevin Strootman in tranen van het veld werd gedragen, dat Gudelj een kans zou moeten krijgen in Oranje. De voetballer in kwestie kan dat alleen maar beamen. Hij meent dat zijn loopvermogen en fysieke drive passen bij het moderne voetbal. “Je ziet bijna alleen nog goede spelers die naast voetballend vermogen ook kracht en atletisch vermogen hebben. Zoals bij Frankrijk in het duel met Oranje. Grote gasten, goede voetballers, maar tegelijkertijd ook beesten.”

Gudelj heeft bij NAC en AZ 70 duels in de Eredivisie gespeeld, waarin hij acht keer scoorde.

Gokken op WK 2014

De beste noteringen voor het WK 2014 vind je bij Unibet. Voorspel nu je winnaar van het WK voetbal en pak straks een mooie winst. Grote favoriet is Brazilië met een notering van 4,00. Argentinië noteert 5,75 voor winst, Duitsland 6,50 en Spanje 8,00. Wint Oranje het WK 2014 dan levert je dat maar liefst 28,00 op! Wedden op het WK maakt de wedstrijden voor jou nog veel spannender!

 

Back To Top