Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Nederland versus Chili WK 2014: Dirk Kuyt linksback

Nederland versus Chili, Fifa wereldkampioenschap voetbal. Weinigen hadden het voorspeld dat Nederland en Chili al na twee wedstrijden de poule des doods zouden overleven ten koste van Spanje. Het is wel zo, maar in de laatste wedstrijd staat er nog genoeg op het spel. Louis van Gaal speelt vanavond gewoon weer zijn 1-5-3-2 opstelling. Dirk Kuyt staat op de linksback plaats en zal de hele linkerkant moeten bestrijken. Wijnaldum vervangt De Guzman. Robben en Lens staan in de voorhoede.

Nederland versus Chili

Nederland mist Robin van Persie en Bruno Martins Indi

De tweede overwinning in groep B van het Nederlands Elftal (3-2 tegen Australië) ging gepaard met een goede dosis geluk, maar ook met twee slachtoffers. Robin van Persie, de man van drie goals tot nu toe, pakte zijn tweede gele kaart van het toernooi. En Bruno Martins Indi zal niet ingezet kunnen worden omdat hij tegen Australië een hersenschudding opliep.

Jeremain Lens lijkt bij Louis van Gaal de voorkeur te hebben boven Klaas-Jan Huntelaar als tweede spits. 5-3-2 systeem kwam tegen Australië niet uit de verf. Dus wellicht dat Van Gaal naar het vertrouwde 4-3-3 gaat met een voorhoede van Arjen Robben, Memphis Depay en wellicht Jeremain Lens als centrale spits in plaats van Huntelaar. Als de 5-3-2 blijft staan, zal mogelijk Joël Veltman de plek overnemen van Bruno Martins Indi. Bij 4-3-3 kan Depay wellicht weer als linksback functioneren.

Chili sterk en onbevangen tegen Oranje

In deze laatste groepswedstrijd staat niet alleen prestige en toernooivorm op het spel, maar ook de groepswinst. Voor Nederland is een gelijkspel genoeg om waarschijnlijk Brazilië te ontlopen, Chili zal moeten winnen. Het Zuid-Amerikaanse land zal waarschijnlijk niet kijken naar de stand en gewoon spelen zoals het tot nu toe speelde: met snel combinatievoetbal, veel techniek en ongecompliceerde passie.

Van tevoren werd gezegd dat Chili vooral zou gaan bouwen op de twee meest bekende spelers: FC Barcelona-aanvaller Alexis Sánchez en Juventus-middenvelder Arturo Vidal. Maar opvallend is juist dat zij weinig de hoofdrol hebben in het sterke en ervaren team. Een van de ‘jongelingen’, de 25-jarige centrale middenvelder Charles Aránguiz, was bijvoorbeeld de grote ster in de 2-0 zege op Spanje. Met een volop gemotiveerd en sterk team is Chili een outsider om toch ver te komen dit toernooi.

Geen rekenen mogelijk voor Nederland en Chili

Van tevoren wist het Nederlands Elftal dat de loting voor het WK 2014 zwaar was. Spanje was dus een tegenstander en de groep van Nederland (groep B) is ‘gelinkt´ aan die van Brazilië (groep A). De winnaar van de ene groep speelt tegen de nummer twee van de andere groep. Nederland en Chili bepalen vanaf 18.00 maandagavond Nederlandse tijd wie groepswinnaar wordt.

Maar opvallend genoeg speelt groep A van Brazilië om 22.00 de laatste groepswedstrijd. Toch is het op zich wel te verwachten dat Brazilië nog wel groepswinnaar wordt met een laatste wedstrijd tegen het al uitgeschakelde Kameroen voor de boeg.

Wedden op Nederland versus Chili

Bookmaker Unibet Sports is onder de indruk van zowel Nederland als Chili en kan geen favoriet kiezen. Winst van Nederland staat op 2,65 en een zege van Chili op 2,70. Een gelijkspel dat Oranje ook groepswinnaar maakt, noteert 3,40. Bij gebrek aan Robin van Persie staat Arjen Robben er voor de goals. De Groninger staat op 3,65 om minimaal zijn vierde goal van het toernooi te maken. Brazilië is de grote favoriet het WK 2014 te winnen met een notering van 4,33 bij bookmaker Unibet. Duitsland noteert 4,75 voor winst en Argentinië 5,00. Wint Oranje het WK 2014 dan levert dat nu maar liefst 11,00 op. Een overwinning van België staat op 23,00.

 

Back To Top