Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Nederland rouwt na verlies halve finale WK voetbal 2014, penalty Vlaar er wel in

Fifa wereldkampioenschap voetbal – WK 2014 nieuws. Na de uitschakeling op het wereldkampioenschap voetbal likt Nederland zijn wonden. Net als op het WK 2010 behoorde Oranje tot de laatste vier van het toernooi. Argentinië bleek na de 0-0 net iets beter te zijn in het nemen van strafschoppen.

Nauwelijks kansen in halve finale

Een fraaie wedstrijd was het niet. Individuele hoogstandjes waren nergens te bekennen. Lionel Messi en vooral Arjen Robben lagen aan een keten. Robin van Persie kwam er geheel niet aan te pas en werd begrijpelijk gewisseld. Bondscoach Louis van Gaal noemde het “een tactische wedstrijd”.

“Met penalty’s verliezen is het meest verschrikkelijke scenario”, meent Van Gaal. “We hebben tegen Argentinië wel minder gecreëerd dan in de andere wedstrijden. Maar ook zij creëerden nauwelijks kansen. Ze hebben spelers als Messi, Agüero en Lavezzi. Toch kregen ze nauwelijks kansen.”

Ron Vlaar penalty zat

Achteraf is het makkelijk praten, maar had Ron Vlaar wel de eerste strafschop moeten nemen? Verdedigers zijn procentueel gezien minder succesvol bij het nemen van penalty’s dan middenvelders en aanvallers. “Ik had aan twee andere spelers gevraagd of ze de eerste strafschop wilden nemen. Ze wilden niet”, verklaart de bondscoach. “Zo kwam ik uit bij Vlaar. Ik vond hem de beste speler op het veld, dat geeft vertrouwen. Maar op het moment suprême is het nooit makkelijk om raak te schieten.”. Er zijn beelden opgedoken waarin te zien is dat de penalty van Ron Vlaar nadat hij gestopt is door Romero langzaam over de doellijn rolt zonder dat hij nog aangeraakt wordt. Dit zou inhouden dat de penalty toch zit.

Robben, Van Persie en Sneijder

Vermoedelijk zullen Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder niet meer van de partij zijn op het WK 2018. Ze zijn dan 34 jaar, wat niet per se inhoudt dat ze te oud zijn, maar wel de kans verhoogt dat jongere spelers hen voorbij zijn gestreefd en door de nieuwe bondscoach Guus Hiddink en diens vermoedelijke opvolger Danny Blind de voorkeur krijgen.

“Het is een zeer goede generatie, een bepalende generatie zelfs”, zegt assistent-bondscoach Patrick Kluivert. “Ik hoop dat Nederland in de toekomst meer van dat soort spelers kan voortbrengen. Dat is het allerbelangrijkste: jonge spelers ontwikkelen zodat we op het hoogste niveau actief kunnen blijven.”

Kijkcijferrecord Nederland tegen Argentinië

De halve finale tussen Nederland en Argentinië werd ondanks het late tijdstip bekeken door gemiddeld 9,1 miljoen Nederlanders. Daarmee is de partij het best bekeken tv-programma in de geschiedenis van de Nederlandse televisie.

Back To Top