Ga naar hoofdinhoud

Nederland – Luxemburg kwalificatie Jong Oranje EK 2015 in zicht

Jong Oranje: Nederland – Luxemburg U21 kwalificatie EK 2015. Waar het grote Oranje zich voorbereidt op het WK 2014, speelt Jong Oranje de kwalificatie voor het EK 2015. Tegen Luxemburg (vanavond om 19.00 uur) kan de talentvolle ploeg een volgende grote stap zetten naar dat EK voetbal.

Jong Oranje wil Slowakije afhouden

Na vier wedstrijden in 2013 is de kwalificatie voor het EK 2015 afgelopen woensdag verder gegaan voor Jong Oranje met een 6-1 zege op Schotland. En de ploeg van Albert Stuivenberg is sowieso sterk bezig. Jong Oranje versloeg Schotland, Luxemburg en Georgië met de indrukwekkende cijfers van 11 voor en 0 tegen. Maar in oktober liet Jong Oranje de enige overgebleven concurrent ontsnappen. Jong Slowakije kwam langszij en pakte een 2-2 gelijkspel.

Daardoor staan Jong Oranje en Slowakije nu gelijk in groep 3 van de kwalificatie met 13 punten uit vijf wedstrijden. Het doelsaldo is in het voordeel van Jong Oranje (+16 om + 11). In september speelt Jong Oranje nog tegen Georgië en Slowakije, maar voor die tijd zal Stuivenberg het graag beslist willen hebben. Want als Jong Oranje het listige Slowakije achter zich weet te houden, is kwalificatie voor het EK 2015 een feit.

Sterk Jong Oranje tegen Jong Luxemburg

Het grote Oranje heeft de selectie voor het WK compleet, dus heeft Stuivenberg de beschikking over veel grote talenten. Spelers als Marco van Ginkel, Tonny Vilhena, Quincy Promes en Karim Rekik zijn beschikbaar voor Jong Oranje. En blijkbaar is al dat talent nodig, want Jong Luxemburg blijkt een pittige tegenstander. Luxemburg heeft weliswaar slechts één punt gepakt uit zes wedstrijden met een doelsaldo van 2 voor en 18 tegen, maar Jong Oranje moet op zijn tellen passen.

In september had Jong Oranje namelijk de grootste moeite met Luxemburg in Dudelange. Een penalty van Marco van Ginkel in de 18e minuut bleek het enige doelpunt van die wedstrijd. Een aantal spelers die zijn afgevallen bij het grote Oranje zal zich hopelijk flink gemotiveerd voelen om zich te bewijzen bij Jong Oranje. En deelname aan het EK 2015 met Jong Oranje is natuurlijk ook een mooie uitdaging.

Wedden op Jong Oranje – Jong Luxemburg

Bookmaker Unibet heeft alle vertrouwen in Jong Oranje voor deze wedstrijd. Winst van Jong Oranje staat op 1,01. Een zege van Luxemburg noteert 25,00 terwijl een gelijkspel in De Geusselt van MVV op 15,00 staat. Interessanter is het wellicht om in te zetten op de notering van 1,92 op minimaal vijf goals of gokken op een even aantal goals (1,90) of oneven aantal goals (1,82).
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top