skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Nederland Finland

Dinsdag speelde het Oranje elftal zijn tweede EK kwalificatiewedstrijd in Rotterdam tegen Finland. Vorige week won Oranje zijn eerste wedstrijd in de EK kwalificatiereeks tegen San Marino met 5 tegen 0.

De Finse trainer Paulus Roiha blijft optimistisch over de EK wedstrijd tegen Oranje. Tegen Voetbal International zei hij: ‘Het gaat nog altijd maar over één wedstrijd. Als Finland tien keer tegen Nederland speelt, kunnen we best een keer winnen. Natuurlijk hebben we een kans.’

“We hebben zeker een kans op kwalificatie. Nederland is natuurlijk favoriet. Iedereen heeft het WK gezien. Op papier zou je zeggen dat Zweden als tweede eindigt, terwijl wij normaliter gelijk zijn aan Hongarije. Het wordt zwaar, maar de kans dat wij ons plaatsen is groter dan de kans op het winnen van de Lotto.”, aldus Roiha over de EK kwalificatie tegenover Voetbal International.

Rafael van der Vaart hoopt vanavond op een basisplaats in het Oranje team. “Het is altijd weer slikken als je niet mag beginnen bij Oranje. Ook in een wedstrijd tegen San Marino,” zegt de Spurs-speler in het AD.

Dirk Kuijt heeft op de training van Oranje in de voorbereiding op het EK-kwalificatieduel met Finland, een schouderblessure opgelopen. Kuijt zal mimimaal een paar weken uitgeschakeld zijn. Tijdens de training in het stadion van ADO in Den Haag liep ook Khalid Boulahrouz een blessure op. Beide spelers doen niet mee in de wedstrijd tegen Finland.

Het EK in 2012 vindt plaats in Oekraïne en Polen. De Oekraïne dreigde eerder nog twee EK-speelsteden aan Polen kwijt te raken door een ontevreden UEFA over de voortgang van de bouwwerkzaamheden, maar dat is nu van de baan.

In Polen worden de EK wedstrijden gespeeld in de steden in Warschau, Wroclaw, Gdansk en Poznan en in Oekraïne wordt gespeeld in Kiev, Donetsk, Charkov en Lviv. “Ik ben blij dat we dankzij de inzet van de Oekraïense overheid alsnog het licht op groen kunnen zetten”, aldus Michel Platini, de voorzitter van de UEFA.

Back To Top