Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Marco van Basten nieuwe trainer AZ Alkmaar na Dick Advocaat

Marco van Basten – trainer AZ Alkmaar. AZ heeft een opvolger voor de vertrekkend trainer Dick Advocaat gevonden; en wel niemand minder dan Marco van Basten. De deal tussen AZ en Marco van Basten is in kannen en kruiken en de huidig trainer van sc Heerenveen wordt volgende week gepresenteerd bij AZ.

De Telegraaf komt vandaag met dit nieuws op de voorpagina. AZ en Marco van Basten zijn zo goed als rond en daarmee weet AZ zich verzekerd van wederom een ex-bondscoach als trainer. Voorgangers Dick Advocaat en Louis van Gaal waren net als Marco van Basten eerder ook als bondscoach van Oranje.

SC Heerenveen op zoek naar nieuwe trainer

Op dit moment is Van Basten nog in dienst als trainer van sc Heerenveen (sinds 2012). Begin dit jaar liet Van Basten al weten dat hij zijn contract aldaar niet wenste te verlengen vanwege het gebrek aan perspectief. Een buitenlands avontuur ambieert de 49-jarige trainer vanwege zijn gezinssituatie ook niet.

Vorige week liet Earnest Stewart (directeur voetbalzaken), al op de website van AZ weten een nieuwe trainer op het oog te hebben: “Binnen een week verwacht ik witte rook. We zijn hard bezig om komend seizoen weer een toptrainer voor de spelersgroep te zetten.”

Van Basten voornaamste kandidaat

Marco van Basten speelde als voetballer bij AC Milan en Ajax en was ook trainer van laatstgenoemde club. Naast Van Basten werden ook Erwin Koeman en Alfons Groenendijk in verband gebracht met AZ. Sinds de winterstop in de Eredivisie was Van Basten echter de voornaamste kandidaat om de opvolger van Dick Advocaat te worden.

 

Back To Top