skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Manchester United – Cambridge United FA Cup: Louis van Gaal waakzaam

Manchester United – FA Cup. Vanavond, dinsdag 3 februari om 20.45 uur, moet de club van Louis van Gaal opnieuw aan de bak tegen Cambridge United. Een eerder treffen eindigde zonder doelpunten, dus is een replay nodig. Van Gaal waarschuwt zijn spelers voor onderschatting.

Manchester United vs Cambridge United – FA Cup

Hoewel het een eitje lijkt tegen de nummer 14 van de League Two is het toch uitkijken geblazen. Het eerdere duel eindigde in 0-0 ondanks dat sterspelers als Radamel Falcao en Angel Di Maria op het veld stonden. Ook Daley Blind stond in de basis. Robin van Persie werd het laatste kwartier nog ingezet maar ook dat bood geen soelaas.

Louis van Gaal waakt zoals gezegd voor onderschatting. In The Guardian zegt de trainer: “Manchester United heeft al elf jaar niet meer de FA Cup gewonnen. Dat feit alleen al bewijst dat niet alleen de beste teams succes hebben, maar ook de underdogs. Daar moeten we aan denken.”

Iedereen tegen Manchester United

Bovendien is iedereen op de hand van de bezoekers denkt de trainer: “Iedereen is tegen United en iedereen is voor de underdog. Ook jullie van de media, al is dat bij jullie onbewust. Dat is menselijk en dat vergeef ik jullie.”
Van Gaal verwacht dat vierdeklasser Cambridge United een muur zal optrekken en dat het dus zeker niet eenvoudig wordt. “In dit soort wedstrijden is het eerste doelpunt het belangrijkste doelpunt.”

Manchester United zit als een van de weinige grote clubs uit de Engelse Premier League nog in de FA Cup. Ronald Koeman ligt met zijn Southampton al uit het bekertoernooi en ook Manchester City en Chelsea spelen niet meer mee.

Seizoenkaarthouders

Voorafgaand het seizoen heeft Manchester United duidelijk gemaakt dat seizoenkaarthouders voor bekerwedstrijden, waaronder dus ook deze FA Cup wedstrijd, een ticket moeten kopen. Zo niet, dan zijn de supporters niet welkom bij de eerstkomende wedstrijd tegen Sunderland.

“Als we de kaartjes voor de bekerwedstrijd verkopen, dan kunnen ‘geschorste’ seizoenkaarthouders hun geld terugkrijgen voor het competitieduel met Sunderland,” aldus een woordvoerder.
Fans zijn het er niet mee eens en waren van de regel niet goed op de hoogte. ”Ik vind het echt ongelooflijk dat de club trouwe fans zo durft te behandelen,” aldus een van hen in de Daily Mail.

Programma FA Cup

Dinsdag 3 februari 2015

20.45 uur Manchester United – Cambridge United
20.45 uur Fulham – Sunderland
20.45 uur Sheffield United – Preston

Woensdag 4 februari 2015

20.45 uur Bolton – Liverpool

Zaterdag 14 februari 2015

16.00 uur Arsenal – Middlesbrough
16.00 uur Aston Villa – Leicester
16.00 uur Aston Villa – Leicester
16.00 uur Aston Villa – Leicester
16.00 uur Derby – Reading

Back To Top