Louis van Gaal nieuwe trainer van Feyenoord?

Louis van Gaal – trainer Feyenoord. De regionale RTV Rijnmond weet het vrij zeker: de lokale voetbaltrots Feyenoord heeft zijn zinnen gezet op Louis van Gaal. De huidige bondscoach van Oranje wordt begeerd als opvolger van Ronald Koeman, die komende zomer afzwaait als trainer van Feyenoord.

Feyenoord in gesprek met Louis van Gaal

De website van RTV Rijnmond meldt dat de club al diverse gesprekken heeft gevoerd met Van Gaal. Ook zou de Amsterdammer best oren hebben naar een positie bij de Eredivisie nummer drie van vorig seizoen. Wel schijnt de trainer garanties te willen krijgen omtrent de financiële mogelijkheden van de club. Elke trainer wil immers zijn stempel drukken op een selectie en komt naar binnen met een lijstje met mogelijke versterkingen. Ook is het mogelijk dat enkele bepalende spelers de tijd rijp achten om Feyenoord te verlaten, zoals Bruno Martins Indi en Graziano Pelle.

Vrienden van Feyenoord

Bij Feyenoord moeten gewichtige beslissingen worden goedgekeurd door de Vrienden van Feyenoord, waarin invloedrijke geldschieters zitting nemen. Ook die vereniging lijkt welwillend te staan tegenover de komst van Louis van Gaal. De Rotterdamse club wacht sinds 1999 op het landskampioenschap en Van Gaal heeft zich al meermaals bewezen als kampioenenmaker. Ook heeft hij een verleden in Rotterdam, want dertig jaar geleden voetbalde hij voor Sparta.

In 2011 vertrok Mario Been bij Feyenoord. Destijds was Van Gaal ook in beeld als trainer. In de herfst van 2012 werd hij voor de tweede maal in zijn loopbaan aangesteld als bondscoach van Nederland. Al ruim voor het begin van het WK voetbal in Brazilië, heeft hij besloten om na die eindronde te stoppen bij Oranje.

Louis van Gaal nog niet te oud

Dit weekend verkeerde de bondscoach in het Franse Nice om de loting voor de  EK 2016 kwalificatie bij te wonen. Aldaar zei hij: “Het liefst neem ik een sabbatical. Ik ben nog niet te oud, ik kan na een jaartje rust ook nog wel een club nemen. Maar zoals iedereen weet, wil ik alleen naar de goede club.”

De 62-jarige trainer zal door meer clubs worden begeerd dan alleen Feyenoord. Het is dus de vraag of die “goede club” een Rotterdamse zal zijn, of bijvoorbeeld een Engelse. “Ik heb vooral interesse in Engelse clubs, aangezien ik al trainer ben geweest in de competities van Spanje, Duitsland en Nederland. De Premier League is de volgende stap in mijn carrière.”

Advertorial

888 Casino