Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Loting WK 2014 potten: Oranje moet loten om pot twee of vier

Loting WK 2014 – voetbal. Vrijdag 6 december om 17.00 uur Nederlandse tijd begint de loting voor het WK voetbal 2014. In Costa do Sauipe in de Braziliaanse staat Bahia wordt het lot van Oranje bepaald. En natuurlijk ook dat van de 31 andere deelnemende landen.

Regels loting bekendgemaakt door Fifa

Over iets meer dan zes maanden gaat het grootste voetbalfestijn van de wereld van start. Het maakt voor de overlevingskansen van het Nederlands elftal natuurlijk veel uit of de tegenstanders in de groep erkende kanshebbers zijn, of bibberende debutanten. Wat dat betreft is er dinsdag slecht nieuws gekomen. De voetbalbond Fifa maakte de regels voor de loting WK 2014 bekend en die pakten nadelig uit voor Nederland.

Loting voor loting WK 2014 pot 2

Aanvankelijk meenden insiders dat Nederland ingedeeld zou worden in pot vier. In die pot zitten acht Europese landen. Aangenomen werd, dat Frankrijk als enig Europees land in pot twee geplaatst zou worden. Nu blijkt dat nog niet is besloten welk Europees in de tweede pot terecht komt. Er komt een loting voor de loting. De schaatssport heeft skate-offs en het voetbal heeft vanaf nu dus een draw-off.

Geen drie Europese landen in een WK groep

Het Europese land dat na de loting aan pot twee wordt toegewezen, wordt met de WK 2014 loting ingedeeld bij een land uit pot één. De beperking is dat de Europese landen in pot één worden weggefilterd, want de Fifa wil niet dat er drie Europese landen in een WK-groep worden ingedeeld.

Consequenties indeling in pot 2

Dat houdt in dat het Europese land in pot twee in de groepsfase Duitsland, Spanje, België en Zwitserland ontloopt maar wel Brazilië, Argentinië, Colombia of Uruguay kan loten. Een ander gevolg is dat het Europese land in pot twee een sterk Europees land uit pot vier kan treffen, zoals Italië, Portugal of Engeland.

Overigens is het qua statistieken een slecht voorteken dat Nederland geen groepshoofd is. De laatste keer dat het WK voetbal werd gewonnen door een land dat niet als groepshoofd aan het toernooi begon, was in 1986 (Argentinië).

Loting WK 2014 – de potten

  • Pot 1: Brazilië, Spanje, Duitsland, Argentinië, Colombia, België, Uruguay en Zwitserland
  • Pot 2: Chili, Ecuador, Ivoorkust, Ghana, Algerije, Nigeria en Kameroen
  • Pot 3: Japan, Iran, Zuid-Korea, Australië, Verenigde Staten, Mexico, Costa Rica en Honduras
  • Pot 4: Nederland, Italië, Engeland, Portugal, Griekenland, Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Rusland en Frankrijk. (Eén van deze landen wordt voor de WK 2014 loting in pot twee geplaatst)

Gokken op WK 2014

Wedden? De beste noteringen voor het WK 2014 vind je bij Unibet. Voorspel nu je winnaar van het WK voetbal en pak straks een mooie winst. Grote favoriet is Brazilië met een notering van 3,80. Duitsland en Argentinië noteren 6,00 voor winst en Spanje 7,00. Wint Oranje het WK 2014 dan levert je dat maar liefst 15,00 op! Wedden op het WK 2014 maakt de wedstrijden voor jou nog veel spannender!

Back To Top