Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Kwalificaties EK 2016 zaterdag 10 oktober: België zo goed als door

Voetbal – EK 2016 kwalificaties 10 oktober. Natuurlijk zijn de ogen van heel Nederland vanavond gericht op de confrontatie tussen Kazachstan en Oranje. Maar er zijn nog meer EK kwalificatieduels waar beslissingen gaan vallen en waar de grens tussen vreugde en verdriet flinterdun is.

Voetbal – EK 2016 kwalificaties

Wat te denken van Groep H, waar Italië aan een uitoverwinningen bij Azerbeidzjan voldoende heeft om een EK-ticket te bemachtigen. De verliezend finalist van het EK 2012 kende een zeer teleurstellend WK in Brazilië, maar baande zich moeiteloos een weg door de EK-kwalificatie. Saillant detail is dat de Squadra Azzurri in acht duels slechts elf keer wist te scoren, maar wel vijf wedstrijden tot een goed einde bracht. Bovendien is het land met drie gelijke spelen nog ongeslagen. Mocht Italië zelf niet winnen, maar Kroatië ook niet, dan is plaatsing alsnog een feit.

De Kroaten mogen nog hopen op plek twee, want de achterstand op Noorwegen bedraagt slechts twee punten. Kroatië krijgt vanavond bezoek van Bulgarije, terwijl de Noren om 18:00 uur het nietige Malta treffen.

Andorra – België

Ook onze zuiderburen kunnen vanavond zo goed als zeker de champagne ontkurken. Een zege op voetbaldwerg Andorra, dat nog puntloos is, volstaat namelijk voor plaatsing voor het EK in Frankrijk. Mogelijk doen De Rode Duivels dat overigens niet als koploper, want met een punt voert Wales verrassend de ranglijst aan. Ook de Britten kunnen zich officieel voor het EK 2016 plaatsen, maar dan moet er wel gewonnen worden bij Bosnië-Herzegovina. Anders kan nummer drie Israël, dat nu vijf punten minder heeft en vanavond tegen Cyprus speelt, tot op twee punten komen en wordt de laatste speeldag nog spannend.

Kazachstan – Nederland

Onze focus ligt uiteraard bij Oranje. Zoals gezegd speelt de ploeg van bondscoach Danny Blind een uitwedstrijd bij Kazachstan en moet er gewonnen worden om nog een beetje hoop te houden op de derde plaats in Groep A. Wanneer Turkije vanavond verliest bij Tsjechië, is die kans opeens een stuk groter. De Tsjechen zijn echter al geplaatst en zullen mogelijk enkele belangrijke krachten sparen. Het eveneens geplaatste IJsland speelt een thuiswedstrijd tegen Letland. Ook die wedstrijd gaat nergens meer om.

Programma EK 2016 kwalificaties

zaterdag 10 oktober 2015
IJsland – Letland
Kazachstan – Nederland
Tsjechië – Turkije
Azerbeidzjan – Italië
Noorwegen – Malta
Kroatië – Bulgarije
Andorra – België
Bosnië-Herzegovina – Wales
Israël – Cyprus

Back To Top