Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Matchfixing FC Utrecht – Willem II: Ibrahim Kargbo schuldig

Voetbal – Eredivisie. De KNVB heeft voldoende bewijs voor matchfixing van tenminste één duel in 2009, tussen FC Utrecht en Willem II. Wie heeft het gedaan? Ibrahim Kargbo.

Matchfixing bij FC Utrecht – Willem II

Dat maakte de KNVB zelf bekend. “De Integriteitseenheid van de KNVB heeft voor het eerst officieel vastgesteld dat er in het Nederlandse betaald voetbal matchfixing heeft plaatsgevonden. Uit het onderzoek van de eenheid blijkt dat Ibrahim Kargbo, destijds speler van Willem II, een afspraak maakte met matchfixer Wilson Raj Perumal over verlies van Willem II in de wedstrijd tegen FC Utrecht op 9 augustus 2009.”

Willem II verloor de wedstrijd met 1-0. Het bleek ook dat Kargbo en Perumal een vriendschappelijk duel organiseerden tussen Willem II en het nationale elftal van Sierra Leone, het land waar Kargbo vandaan komt. Dit om nog meer inkomsten uit matchfixing te genereren. Kargbo heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend. Hij kan niet worden gestraft, omdat hij nu in Engeland speelt.

Ibrahim Kargbo niet de enige verdachte

De KNVB heeft uit e-mailverkeer tussen Kargbo en Perumal ook ontdekt dat Kargbo niet alleen werkte. “Kargbo geeft aan dat ’the captain’, destijds Michael Aerts, en een derde voetballer zouden meewerken. Er is onvoldoende (wettig) bewijs om vast te stellen of Aerts betrokken was en het is onduidelijk wie de derde persoon is.”

De KNVB reageert teleurgesteld, maar realistisch op de uitkomst van het onderzoek bij monde van operationeel directeur Gijs de Jong. “Het Nederlandse voetbal heeft op dit gebied als een van de laatste in Europa officieel zijn onschuld verloren. We weten dat matchfixing niet stopt bij de landsgrenzen en de KNVB zegt al lang dat het ook in de Nederlandse competities voor kan komen. Toch is het slikken nu het officieel vaststaat.”

Back To Top