skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

KNVB Beker: Ajax – AZ wordt overgespeeld zonder publiek

En we hebben een uitspraak! De KNVB heeft besloten om het vorige week uit de klauwen gelopen duel tussen Ajax en AZ Alkmaar in de strijd om de KNVB-beker in zijn geheel over te laten spelen. Zonder publiek. De wedstrijd wordt op 19 januari 2012 om 14.30 uur in de ArenA in Amsterdam overgespeeld. Ajax krijgt bovendien een boete van 10.000 euro opgelegd.

De KNVB kon een beslissing nemen nadat ze het verhaal van zowel Ajax en AZ had ontvangen. Er is gekozen om de wedstrijd in zijn geheel over te spelen. Dat betekent dat beide ploegen kunnen opstellen wie ze willen en dat de gele kaarten die in het zevenendertig minuten durende eerdere duel komen te vervallen. De rode kaart van keeper Esteban was al eerder ingetrokken.

De Keeper van AZ, Esteban werd door een supporter van Ajax aangevallen. De man was het veld opgekomen en de beveiliging faalde. Hij vloog als een Ninja op Esteban af die zich net op tijd omdraaide en geschrokken reageerde waarbij hij twee trappen uitdeelde aan zijn belager. Dat kwam hem op rood te staan, waarop AZ-trainer Gertjan Verbeek zijn mannen van het veld afhaalde.

De reden waarom tot dit besluit tot geheel overspelen is gekomen, is dat de stand van 1-0 als definitief aanhouden geen enkel recht doet aan de situatie en daarom bleven er twee mogelijkheden over. KNVB-directeur Bert van Oostveen lichtte de keuze toe: “we zouden de wedstrijd vanaf de zevenendertigste minuut kunnen hervatten bij de stand van 1-0. Alleen had Esteban volgens de reglementen dan niet mogen meedoen. Hij had immers een rode kaart gekregen”. Dan blijft er dus één keuze over: de wedstrijd helemaal overspelen.

De reden dat Ajax een boete krijgt is dat het één van hun supporters was die de fout inging, een supporter die bovendien een stadionverbod had, en die dankzij de lakse veiligheid heel gemakkelijk het veld op kon springen via een gedeelte dat voor rolstoelers is ingericht. De KNVB pleit dan ook voor nieuwere strenge regels bij stadionverboden om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.

Ajax legt zich neer bij de boete, maar vindt het vooral jammer voor hun fans die nu niet bij de wedstrijd mogen zijn omdat ééntje het heeft verziekt voor hen. Dat AZ ook geen supporters mee mag nemen is dan nog veel wranger, want die hebben zich allemaal netjes gedragen. Maar een voetbalwedstrijd speel je nu eenmaal onder omstandigheden die gelijkwaardig zijn voor beide partijen.

Back To Top