Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Kameroen versus Kroatië WK 2014: einde WK voor Kameroen?

Uitslag Kameroen versus Kroatië

De wedstrijd tussen Kameroen en Kroatië is geëindigd in een veldslag na de schandalige overtreding van Alexandre Song,
Kameroen versus Kroatië, Groep A, FIFA Wereldkampioenschap voetbal 2014. In de nacht van woensdag op donderdag om 00:00 uur vangt Kameroen versus Kroatië aan. Beide teams staan op nul punten en weten dat een nieuwe nederlaag betekent dat de groepsfase meteen het einde is.

Kameroen versus Kroatië

Inmiddels hebben we alle 32 deelnemers aan het WK 2014 in actie gezien. Helaas voor Kameroen werd de bijnaam “de Ontembare Leeuwen” niet waargemaakt in de match tegen Mexico (0-1 nederlaag). De Leeuwen kwamen niet aan brullen toe en wisten de Mexicaanse keeper slechts éénmaal tot optreden te forceren.

Kameroen niet productief

Dertien keer ondernam Kameroen een doelpoging, waarvan dus twaalf schoten ergens in het niets verdwenen of tijdig werden geblokkeerd. En dat terwijl bijna de helft van die schoten wel vanuit het strafschopgebied werd geproduceerd. Dan moeten er toch meer dan eentje tussen de palen worden gemikt.

Toch was het niet alleen maar kommer en kwel bij Kameroen. Stéphane Mbia van Sevilla vermaakte het publiek met drie dribbels en lokte overtredingen uit bij de tegenstander. Van Samuel Eto’o ging uiteraard ook wel enige dreiging uit, maar de talisman van de Leeuwen is getemd vanwege een blessure en ontbreekt tegen Kroatië. Zijn knieblessure speelt weer op.

Kroaten meeste kans op 3 punten

De Kroaten verloren in de openingswedstrijd van het WK met 3-1 van Brazilië. Het land werd genekt door een makkelijk toegekende penalty aan het gastland, dat daardoor op 2-1 kwam. De andere twee Braziliaanse goals waren het resultaat van individuele hoogstandjes, van het soort waar de Kameroense spelers niet tot in staat zijn.

Mario Mandzukic terug van schorsing

Oppeppertje voor Kroatië is dat spits Mario Mandzukic zijn schorsing heeft uitgezeten. Daarnaast heeft Kameroen zijn vijf vorige WK-wedstrijden allemaal verloren, de langste reeks van alle Afrikaanse deelnemers, en maakten de West-Afrikanen in in zijn twaalf vorige WK-duels slechts zeven goals. Tevens maakten ze in die twaalf duels zelf nooit meer dan één goal.

Tijdens de kwalificaties had Kameroen ook moeite met scoren. In een zwakke groep met onder meer Congo en Libië bleef de productie stokken op gemiddeld 1,13 goals per match. En dan een laatste feitje: Kameroen won slechts één van zijn dertien WK-duels tegen een Europees land (in 1990 tegen Roemenië).

Wedden op Australië versus Nederland

Bookmaker 888sport zet Kroatië op 1,58, gelijkspel op 3,85 en Kameroen op 6,75. We tippen dat de Kroaten minstens tweemaal scoren. De notering is 1,78.

 

Back To Top