Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Jupiler Pro: Club Brugge – Gent en RC Genk – Anderlecht LIVE

Jupiler Pro League. De Belgische Jupiter Pro League werkt dit weekend de 27e speelronde af. Koploper Club Brugge reist af naar nummer vier Gent en kampioen Anderlecht gaat naar de nummer zes Racing Genk.

RC Genk – Anderlecht LIVE

De Belgische voetbalwereld raakt voorlopig niet uitgesproken over het spandoek dat in januari bij de match tussen Standard Luik en Anderlecht werd uitgerold. De makers van de prent hadden Seven Defour afgebeeld, die jarenlang de kleuren van Luik verdedigde en via een uitstapje naar Porto terecht kwam bij Anderlecht.

Dat zat de tekenaars niet lekker. Op het doek houdt een gemaskerde beul in zijn ene hand een zwaard vast en in zijn andere het hoofd van Defour. De boodschap luidt: “Red or dead”, als teken dat de overstap van Defour wordt beschouwd als niets minder dan hoogverraad.

De bond KBVB heeft Standard een boete opgelegd van 5.000 euro en daarnaast moet de club één thuiswedstrijd de deuren gesloten houden voor publiek. De zaak leek daarmee gedaan, tot het lijdend voorwerp afgelopen week van zich liet horen. “Ik herinner me dat ik er eerst om moest lachen”, zegt Defour, om daar haastig aan toe te voegen: “Pas na de wedstrijd realiseerde ik me de draagwijdte ervan.”

Gent – Club Brugge (zondag 14:30)

Voor Club Brugge wordt het seizoen alsmaar mooier. In de competitie is het gat op nummer twee vier punten, in de Beker van België is de finale behaald en in de Europa League is de volgende ronde helder in beeld na de 1-3 zege op Aalborg.

Gent behaalde zeven punten minder dan Club en werd eerder in februari door Anderlecht de weg naar de bekerfinale versperd. Thuis is Gent bezig met een prima serie van veertien punten uit de afgelopen zes matches. Voor het publiek waren niet alleen de vele punten aangenaam, ook waren ze getuige van zes sprankelende wedstrijden waarin liefst 23 doelpunten vielen.

Diverse factoren wijzen op een gelijkspel in het Ghelamco Arena te Gent. Van de laatste zes onderlinge matches eindigden er vier onbeslist en van de zes vorige edities van dit duel in Gent wonnen beide clubs er twee. Daarnaast is Club Brugge slechts één keer in de vorige 21 speelrondes verslagen.

Programma Jupiler Pro league

Zondag 22 februari 2015
14:30 KAA Gent – Club Brugge
18:00 RC Genk – Anderlecht
20:00 KV Mechelen – Lierse SK

Back To Top