skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

John Heitinga stopt bij Ajax, afscheid bij Ajax – Feyenoord

Voetbal – Eredivisie. Johnny Heitinga stopt per direct met voetballen. De 87-voudig international neemt afscheid bij de wedstrijd Ajax – Feyenoord.

John Heitinga stopt met voetbal

87 interlands spelen en dan ineens stoppen op je 32e, omdat je niks meer kan bereiken bij de club waar je groot bent geworden. Die moeilijke keuze maakte John Heitinga. De verdediger kwam met grote dromen over van Hertha BSC naar Ajax. “Mijn ultieme wens was terugkeren in Amsterdam en aan het einde van het seizoen als speler voor de derde keer de kampioensschaal aan de Ajax-fans te kunnen tonen.”

Maar dit seizoen bleek Heitinga vooral ‘kleedkamervulling’. Het bleef bij twee invalbeurtjes en in totaal 40 minuten voor Ajax 1, en één volledige wedstrijd bij Jong Ajax. “Toch realiseerde ik me in december, dat het moment om een punt achter mijn actieve loopbaan te zetten steeds dichterbij kwam. Het afscheid is iets eerder dan gepland. Maar ik blijf Ajacied en ik kijk uit naar deze nieuwe periode in mijn leven.”

Zondag neemt Heitinga wel afscheid op een bijzonder moment. Voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – Feyenoord zegt hij vaarwel tegen de Ajax-fans in de Amsterdam – ArenA.

John Heitinga ziet wel toekomst bij Ajax

Trainer Frank de Boer had hem als speler dus niet nodig, maar gunt Heitinga wel een mooie toekomst. “John kan terugkijken op een fantastische internationale voetbalcarrière. Dat het laatste half jaar niet is geworden waar wij allemaal op hoopten, doet hier niks aan af. Ik heb met hem afgesproken dat hij bij ons kan blijven meetrainen als hij dat wil. Hij wil zelf ook kijken hoe het is om trainer te zijn en dat kan bij Ajax.”

Prijzen met Ajax

Heitinga, die pas in november 32 was geworden, was eerder 18 jaar aan Ajax verbonden. Vanaf zijn zevende in de jeugdopleiding en tussen 2001 en 2008 speler van Ajax 1. Daarna volgde een seizoen Atlético Madrid, vijf jaar Everton en een half jaar bij zowel Fulham als Hertha BSC.

Met Ajax pakte hij de landstitel in 2002 en 2004, de KNVB Beker in 2002, 2006, en 2007 en nog eens vier keer de Johan Cruijff Schaal. Met het Nederlands Elftal, waar hij tussen 2004 en 2013 dus 87 interlands voor speelde, werd hij tweede op het WK 2010.

Back To Top