Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Japan versus Griekenland groep C WK 2014: voorbeschouwing

Japan versus Griekenland, Fifa wereldkampioenschap voetbal. Groep C op het WK 2014 was van tevoren een groep waarin iedereen kon winnen. Maar er zijn natuurlijk ook verliezers. Japan en Griekenland moeten herstellen van een belabberd eerste duel en hebben alleen iets aan winst.

Japan versus Griekenland

Nagoya Campus, VVV-Venlo, CSKA Moskou, AC Milan. Een bizar rijtje clubs dat natuurlijk alleen bij Keisuke Honda hoort. De geblondeerde Japanner is sinds zijn tijd bij VVV (2008-2010) een dragende speler van zijn nationale team. Dat bleek ook wel in de eerste wedstrijd tegen Ivoorkust. Japan speelde inspiratieloos, maar één flits van Keisuke Honda was genoeg om het land op een 1-0 voorsprong te zetten.

Maar de technisch zeer begaafde middenvelder kan zijn team niet alleen op sleeptouw nemen. Ivoorkust profiteerde van het zwak spelende Japan en twee kopgoals (met een blunder van doelman Eiji Kawashima daarbij) bezorgden Japan een nederlaag. De kansen zijn nog niet verkeken, maar de ploeg van de ervaren Alberto Zaccheroni zal zichzelf tegen Griekenland flink moeten verbeteren.

EK 2004 is lang vervlogen voor Griekenland

Griekenland eindigde als tweede achter Bosnië in de WK 2014 kwalificatie, maar had geluk met Roemenië als tegenstander in de play-offs. Daardoor kon het Zuid-Europese land afreizen naar dit WK. Maar net als de vorige twee deelnames (1994 en 2010) dreigt de groepsfase al het eindstation te zijn. Een verrassing als de winst op het EK 2004 zit er absoluut niet in, gezien het belabberde optreden tegen Colombia (3-0 verlies).

Rekenen met Colombia en Ivoorkust

Doordat zowel Japan als Griekenland het eerste duel op het WK 2014 verloor, zullen de ploegen vast al aan het kijken zijn naar mogelijke scenario’s in deze groep. Japan leed een dure nederlaag tegen Ivoorkust, maar zal wellicht hopen op een goede prestatie van het Afrikaanse land tegen Colombia. Want dan zou Japan – bij winst op Griekenland – plaatsing voor de volgende ronde nog in eigen hand houden. Maar hoe de rekenmodellen ook in elkaar zitten: alleen winst kan de WK-droom van Japan en Griekenland nog in stand houden.

Wedden op Japan versus Griekenland

Japan had volgens 888sport de minst slechte openingswedstrijd en krijgt nu een notering van 2,15 op winst. Griekenland heeft bij de bookmaker nog een ‘fighting chance’ met 3,45 op de zege. Een gelijkspel noteert 3,40. Een mooie optie vind ik de notering van 4,10 op wederom een goal van Japans beste speler: Keisuke Honda.

Back To Top