skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Iran – Nigeria groep F WK voetbal 2014: wordt dit de eerste 0-0?

Iran vs. Nigeria groep F fifa wereldkampioenschap 2014. Vandaag om 21:00 uur start de clash Iran versus Nigeria. Voor Iran is het de vierde deelname aan een Wereldkampioenschap, terwijl Afrikaans kampioen Nigeria voor de vijfde maal present is.

Iran versus Nigeria

Iran verweerde zich uitstekend in groep A van de laatste Aziatische kwalificatieronde. Het eindigde in de groep voor Zuid-Korea en behaalde in acht duels zestien punten. Scoren ging moeizaam (achtmaal) maar dat bleek geen obstakel te zijn gezien het geringe aantal tegengoals (twee).

Nigeria bekroonde zich begin 2013 tot kampioen van Afrika. Op dat toernooi bleef Nigeria ongeslagen en had het in de knock-out fase geen verlengingen nodig. Bij de Afrikaanse kwalificaties had het West-Afrikaanse land het getroffen in een poule met zwakke broeders Malawi, Kenia en Namibië en werd er eigenlijk ondermaats gepresteerd met twaalf punten uit zes duels.

Nederlandse inbreng in Iraanse selectie

Het overgrote deel van de Iraanse selectie speelt in de nationale competitie. Een paar uitzonderingen zijn Alireza Jahanbakhsh van NEC, Ashkan Dejagah van Fulham en Alireza Haghighi van Rubin Kazan. De 33-jarige Javad Nekounam is de captain. Hij heeft ervaring in de Primera Division bij Osasuna en speelt nu voor Al-Kuwait.

Nigeria kwam voor het laatst door de groepsfase heen op het WK 1994. De drie vriendschappelijke interlands geven de Nigerianen weinig moed. Schotland en Griekenland dwongen een gelijkspel af en de VS won. Nigeria speelt in een 4-3-3 formatie en laat het balbezit liever over aan de andere ploeg, maar tegen Iran zal het het toch vermoedelijk meer dan 50% balbezit aangesmeerd krijgen.

Het is de vraag of Nigeria over de spelers bezit om iets moois te doen met al dat balbezit. Liever schakelt Nigeria een paar linies en stations over om de bal zo snel mogelijk bij Emmanuel Emenike van Fenerbahce te krijgen. Tegen Iran zullen de ogen gericht zijn op Victor Moses en Ahmed Musa om vanaf het middenveld de aanvallen op te bouwen.

Ook bondscoach Carlos Queiroz van Iran ziet zijn team het liefst een verdedigende stelling innemen. In balbezit verkiest hij een 4-2-3-1 formatie en als de tegenstander de bal heeft schakelen ze om naar 4-4-1-1. De vier verdedigers blijven rondom de eigen zestien meter plakken.

Wedden op Iran – Nigeria

Bookmaker 888sport zet winst van Nigeria op 2,17, gelijkspel op 3,15 en Iran op 3,80. We tippen dat er minder dan 2,5 goals komen. De notering is 1,72. En misschien dat de eerste 0-0 van dit WK valt. De notering daarvan is 8,50.

 

Back To Top