Ga naar hoofdinhoud

Inter Milan vs Napoli Serie A: Dries Mertens of Lorenzo Insigne LIVE

Inter Milan – Napoli Serie A Zondag om 20:45 uur speelt Inter Milan tegen Napoli, de club van de Belgische international Dries Mertens. Inter Milan heeft na zes speelronden in de Serie A acht punten en staat tiende, Napoli heeft tien punten en staat zevende.

Inter Milan en Napoli willen in de Champions league

Beide clubs hebben de ambitie om spoedig terug te keren in de Champions League maar moeten dit seizoen wat Europees voetbal betreft genoegen nemen met de Europa League. Inter versloeg begin deze maand Karabakh met 2-0 en ging vervolgens in de competitie met 3-0 onderuit tegen Fiorentina. Napoli won uit van Bratislava met 0-2 en was vervolgens in de Serie A wel alert: 2-0 tegen Torino, dat zichzelf geen goede dienst bewees door twee rode kaarten op te lopen.

Inter Milan

Napoli heeft van de zes vorige onderlinge confrontaties er vier gewonnen en Inter eentje. Thuis is het voor Inter Milan schijnbaar eenvoudiger om Napoli op te vangen, want Inter won in San Siro vier van de zes vorige onderlinge duels en verloor er eentje. Het doelsaldo over die reeks is wel vrij close: tien tegen zeven voor Inter.

Bij de thuisploeg zijn er drie man sowieso absent en trachten onder meer Mateo Kovacic en Andrea Ranocchia zich in ijltempo te herstellen van hun kwalen. Trainer Rafael Benitez van Inter heeft geen medische kopzorgen en hoeft alleen te bekijken of Gokhan Inler speelklaar is. Tevens moet Benitez beslissen welke speler de voorkeur geniet als linksbuiten: Lorenzo Insigne of Dries Mertens.

Beide heren hebben tot nu toe dit seizoen niet geschitterd. Insigne speelde echter al 407 minuten in de Serie A en Mertens (ex-PSV) slechts 182 minuten. Slechts één keer mocht de Belg starten in de basis, terwijl hij vier keer pas na de start werd ingebracht. Heel treurig voelt Mertens zich overigens momenteel niet, want hij vroeg afgelopen week zijn vriendin Katrin Kerkhofs ten huwelijk en zijn jeugdliefde gaf een positief antwoord.

Bovendien lijkt Mertens geleidelijk op stoom te komen, nadat hij ook vorig jaar in zijn debuutjaar een langzame aanloop kende. Mertens maakte twee goals in de Europa League tegen Sparta Praag en was ook namens België tweemaal trefzeker tegen Andorra.

Insigne heeft echter een sentimenteel voordeel op Mertens: hij is geboren in de provincie Napels en wordt door supporters van de club dus gezien als een local boy, als één van hen. Hij stormt directer richting het strafschopgebied dan Mertens, die graag zigzaggend dribbelt en intuïtiever speelt dan de Italiaan. De Belg legt het fysiek af tegen Insigne en vooral die factor kan wel eens tot de consequentie leiden dat hij gebruikt blijft worden als sub.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top