Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Inter Milan – Juventus live stream Serie A: kansen bijna gelijk

Serie A: Inter Milan – Juventus live stream. Om 20:45 uur speelt Inter Milan thuis tegen landskampioen Juventus. Het is de achtste speelronde van de Italiaanse competitie, de Serie A.

Inter Milan – Juventus live

Vijf speelronden achtereen behield Inter Milan de perfecte score. Maar aan die vijftien punten werd vervolgens in de laatste twee competitieduels nog maar één puntje toegevoegd. Het forse verlies versus Fiorentina (1-4) en het gelijkspel tegen Sampdoria (1-1 uit) illustreerden dat de ploeg uit Milaan heus wel meer tijd nodig heeft, om de mislukkingen van de afgelopen jaren te boven te komen.

Bij Juventus is de situatie geheel omgekeerd. De club uit Turijn beleefde juist glorieuze jaren, heeft een abonnement op de landstitel (scudetto) en schopte het tot de finale van de Champions League. En toen verlieten Andrea Pirlo, Carlos Teves en Arturo Vidal “de Oude Dame”. Van de achterblijvers weet tot nu toe niemand zich te onderscheiden. Kwaliteit herbergt de selectie nog voldoende en Paulo Dybala, Juan Cuadrado en Paul Pogba zullen uiteindelijk het team wel bij de hand nemen.

Falen Juve Oranje-achtig

Maar vooralsnog verkeert Juventus op plek twaalf met acht punten uit zeven duels, een gemiddelde van 1,1 punt per duel; kortom, het falen van Juve heeft momenteel Oranje-achtige proporties. En deze “derby d’Italia” is niet de meest eenvoudige match om de ommekeer in gang te zetten. Aan de andere kant, kan worden beredeneerd dat die al eerder was ingezet, want Juve won vijf van zijn laatste zes duels (in alle competities).

Ook heeft de Serie A kampioen in de afgelopen jaren hoopgevend gepresteerd tegen Inter, dat tegenwoordig wordt geleid door Roberto Mancini. Juventus won de helft van de laatste zes ontmoetingen en speelde twee keer gelijk (doelsaldo 6-10). In het stadion San Siro leverden de zes vorige duels dezelfde verdeling op en het saldo 6-7. De laatste thuiswinst voor Inter tegen de grote vijand kwam in 2010.

Inter Milan weer knokploeg van weleer

Mancini is overigens een fan van Juventus, dus elke beslissing van de trainer zal met argusogen worden bekeken, zelfs door de eigen fans. In de openingsfase van het seizoen steunde Inter op bevliegingen van Stevan Jovetic, maar nu zijn storm is gaan liggen, is Inter Milan weer de knokploeg van weleer. Op het middenveld wordt vooral geschoffeld en juist op dat deel van het veld zal Juventus zijn technisch overwicht moeten uitbuiten.

De Serie A had altijd de reputatie een saaie, defensieve competitie te zijn. Vorig seizoen was het echter een van de meest productieve van Europa (1.024 goals) en in de eerste zeventig duels van 2015-2016 is slechts één keer de uitslag 0-0 bereikt.

Back To Top