Ideale opstelling Oranje met Wesley Sneijder op WK voetbal 2014

Opstelling Oranje – WK voetbal 2014. De selectie van het Nederlands elftal bestaat nog uit 30 namen. Dat moet binnenkort worden teruggebracht naar 23. Maar voor de wedstrijden mag Louis van Gaal er natuurlijk maar elf opstellen. Bet.nl kruipt in de adviserende rol.

Dertig spelers strijden dus nog om een definitieve uitnodiging voor het WK 2014 in Brazilië. Tegen Ghana en Wales moeten een aantal jonge spelers zich nog bewijzen voor bondscoach Louis van Gaal. Uit de huidige selectie van dertig spelers zal Van Gaal vast al hebben nagedacht over zijn ideale elf tegen Spanje, Australië en Chili. Wij verwachten de volgende namen:

Doelman: Jasper Cillessen

Qua statistieken in Oranje valt hij tegen: 6 interlands met 5 tegengoals. Maar Jasper Cillessen heeft een uitstekend seizoen gedraaid bij Ajax en lijkt de voorkeur te krijgen onder de lat. En terecht, want hij is een betrouwbare sluitpost.

Centrale verdediging: Vlaar, Martins Indi, De Vrij

De nieuwe tactiek van Louis van Gaal vraagt om drie centrale verdedigers. 22-voudig international Ron Vlaar is een vaste keuze achterin. Als hij volop geconcentreerd is, maakt hij weinig fouten. Naast hem gaat de voorkeur voor het WK voetbal uit naar het Feyenoord-duo Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij. Zij hebben een goed seizoen gedraaid en zijn op elkaar ingespeeld.

Aanvallende vleugelverdedigers: Janmaat en Van Aanholt

Twee belangrijke posities zijn die van de aanvallende vleugelverdedigers. Zij moeten hun hele flank bestrijken én nog meeverdedigen. Daryl Janmaat bewees zich sterk het afgelopen seizoen en kort tegen Ecuador. Patrick van Aanholt maakte meer indruk op links dan Terence Kongolo. Janmaat en Van Aanholt hebben bewezen multifunctioneel te zijn waar het hoort.

Verdedigende middenvelders: Blind en De Jong

Een van de beste spelers van de Eredivisie dit seizoen was Daley Blind. De Ajax-speler toonde aan ook erg effectief te zijn op het middenveld. Ik vermoed dat Louis van Gaal dat beloont met een plek in de basiself voor het WK 2014. Naast hem kan goed Nigel de Jong komen te staan. De ervaren middenvelder van AC Milan is verdedigend ook erg sterk en kan een goed eenmansblok vormen tegen aanvallen van de tegenstander.

Aanvallende middenvelder: Wesley Sneijder

Hij zal voor het WK 2014 fit zijn en hij zal er staan: de man van 97 interlands, Wesley Sneijder. Louis van Gaal kon nog wel eens kritisch zijn, maar vermoedelijk gaat hij het elftal wel rondom hem opbouwen. Sneijder was belangrijk, is belangrijk en zal belangrijk blijven voor Oranje.

Aanvallers: Robin van Persie en Arjen Robben

Door de nieuwe opstelling van Louis van Gaal is er nog maar ruimte voor twee echte aanvallers. En dan kun je gewoon niet om Robin van Persie en Arjen Robben heen. Van Persie draaide geen bijzonder seizoen bij Manchester United, maar lijkt een vaste keuze te zijn voor Van Gaal. En Arjen Robben is gewoon nodig om de defensie van de tegenstander aan gort te spelen. De Groninger zal erg beslissend moeten zijn in Brazilië.

Belangrijkste invallers: Lens, Depay, Clasie

Als het niet goed gaat op het WK 2014, moet Van Gaal natuurlijk sterke spelers kunnen inbrengen. Wij verwachten dat Jeremain Lens en Memphis Depay klaar staan om eventueel spelers als Daryl Janmaat en Patrick van Aanholt te vervangen als er aanvallende kracht nodig is. Op het middenveld is Jordy Clasie de eerst aangewezen persoon om verse krachten in het veld mee te brengen.

De ideale opstelling van Oranje volgens Bet.nl

Opstelling Oranje WK voetbal 2014

WK voetbal 2014 betting

Wedden op voetbal? Voorafgaand het toernooi is Brazilië de grote favoriet met een notering van 4,00 bij bookmaker 888sport. Argentinië noteert 5,75 voor winst, Duitsland 6,50 en Spanje 8,00. Wint Oranje het WK 2014 dan levert je dat maar liefst 30,00 op. Een overwinning van België staat op 18,00! Wedden op het WK 2014 maakt de wedstrijden voor jou nog veel spannender! Voor iedere ingezette euro krijg je het vetgedrukte bedrag terug.
Advertorial

888sport WK