skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Gouden schoen voor Suarez

Op het Gala Voetballer van het jaar kreeg Luis Suarez de gouden voetbalschoen en van de topscorer van het seizoen 2009/2010.

De zilveren schoen ging naar Dries Mertens en de bronzen naar Demy de Zeeuw. Ook was Suarez de topscorer van 2009/2010.

Maandagavond is aan Ajax-speler Luis Suarez de Gouden Schoen uitgereikt tijdens het Gala Voetballer van het Jaar. Suarez ontving de prijs voor beste voetballer van het afgelopen seizoen uit handen van zijn trainer Martin Jol.

Demy de Zeeuw, ook speler bij Ajax, ontving de Bronzen Schoen. De Zilveren Schoen was voor Dries Mertens van FC Utrecht.

Suarez ontving eveneens de prijs voor Topscorer van het jaar (35 doelpunten in het afgelopen seizoen). De Ajacied is overigens nog niet uitgescoord. Aan het begin van het nieuwe seizoen is Suarez alweer topscoorder in de Eredivisie. In drie wedstrijden heeft hij reeds 5 doelpunten gemaakt waaronder een hattrick in de wedstrijd Ajax – De Graafschap.

Tijdens de 29e editie van het voetbalgala waren ongeveer 900 gasten uit de sportwereld aanwezig. Ruud Gullit was er om Suarez een prijs uit te reiken en Michael van Praag overhandigde scheidsrechter Roelof Luinge de “Gouden Kaart”.

Ook de Johan Cruijff Prijs ging dit jaar naar een speler van Ajax. Gregory van der Wiel kreeg de prijs voor het talent van het jaar. Onderdeel van de prijs is dat hij een Cruijff Court mag laten aanleggen op een plaats naar keuze. Van der Wiel wil dit trapveldje, dat in samenwerking met de Johan Cruijff Foundation
gerealiseerd zal worden, aan laten leggen op Curaçao.

Suarez over zijn prijs: “Voetballer van het Jaar is een hele mooie prijs. Maar het is niet alleen mijn prijs. Het is een prijs voor de trainer, het team en Ajax zelf.”

Suarez zei afgelopen woensdag avond na de wedstrijd Ajax – Dinamo Kiev, nogmaals dat hij dit seizoen voor Ajax blijft spelen. Hij wil met de club in de Champions League voetballen en als dat niet gelukt zou zijn zou hij sowieso niet bij Ajax weg willen.

Suarez (geboren 24 januari 1987) speelt sinds seizoen 2007 / 2008 als spits voor Ajax. Daarvoor werd hij naar zeggen van Club Nacional de Football voor 1,5 miljoen aangekocht door FC Groningen. Suarez speelde in 2007 voor het eerst mee in het landsteam van Uruguay.

Back To Top