Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Gouden Bal 2015: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo of Neymar

UPDATE – Lionel Messi winnaar Gouden Bal 2015. Wendell Lira wint Puskas Award.

Voetbal – Gouden Bal. Vandaag wordt de Gouden Bal 2015 uitgereikt. Het moet gek lopen, wil de winnaar niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo heten.

Gouden Bal 2015: Messi en Ronaldo

Wie je favoriete speler ook is, voetballiefhebbers moeten blij zijn dat ze Lionel Messi en Cristiano Ronaldo aan het werk mogen zien. Sinds 2008 hebben zij de Gouden Bal (tot en met 2009 Wereldvoetballer van het Jaar) tussen hun tweeën gehouden. Messi won van 2009 tot 2012 vier keer op rij. Ronaldo won in 2008 en de afgelopen twee jaar, 2013 en 2014. Dit jaar zijn ze natuurlijk weer genomineerd. Neymar zal de prijs vermoedelijk ooit wel winnen, maar nu moet hij vooral blij zijn dat hij genomineerd is naast deze giganten.

Lionel Messi succesvoller

Qua statistieken ontlopen de twee goalgetters elkaar nauwelijks in 2015. Messi was voor FC Barcelona in 53 wedstrijden goed voor 48 goals en 23 assists. Ronaldo scoorde meer bij Real Madrid: hij zorgde in 54 wedstrijden voor 54 goals en 17 assists. Qua interlands was Messi ietsje sterker: 8 duels, 4 goals en 3 assists tegenover Ronaldo’s 5 duels, 30 goals en 0 assists.

Qua prijzen was het jaar duidelijk voor de kleine Argentijn. Want met FC Barcelona won hij de Spaanse landstitel, de Copa del Rey, de Champions League en het WK voor Clubs. Ronaldo moest het zelfs doen zonder clubprijs met Real Madrid, nadat hij in 2014 nog vier prijzen won met De Koninklijke.

FIFA: Uitslag Ballon d’Or niet uitgelekt

Vorige week was er ineens opschudding rondom een mogelijk gigantische blunder van de FIFA, die de prijs uitreikt. De Nederlandse voetbaljournalist Michel Abbink had namelijk op de site van de FIFA een lijst zien staan met winnaars van de Ballon d’Or (zoals de prijs officieel heet) en daarbij ook al de winnaars van 2015: Lionel Messi bij de mannen en Celia Sasic bij de vrouwen. Mede-organisator ESM sprak ook namens de FIFA van een ’technisch probleem’ en zei dat Messi en Sasic ‘beste speler van Europa hadden gewonnen in 2015’.

Puskas Award

Een mooie extra prijs voor Messi zou de Puskas Award zijn, de prijs voor mooiste goal van het jaar. Die eer viel hem namelijk nog nooit te beurt. Leo is genomineerd voor zijn formidabele solo tegen Athletic Bilbao in de finale van de Copa del Rey, waarbij hij de halve selectie van Bilbao uitkapte alvorens hij scoorde.

Een van zijn concurrenten voor de Puskas Award scoorde juist tegen FC Barcelona. Alessandro Florenzi schoot op 16 september namens AS Roma in de Champions League vanaf een meter of 50 fantastisch over Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen. De andere finalist is de Braziliaan Wendell Lira, die namens Goianésia met een halve bicycle kick scoorde.

Back To Top