Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Fifa WK voetbal halve finales: Ron Vlaar knieklachten en Fer speelt weer

Fifa wereldkampioenschap voetbal – WK 2014 nieuws. Het WK voetbal duurt lang voor Oranje en dat is uiteraard precies waar Nederland op hoopte, maar een keerzijde is dat de voetballers pijntjes en blessures krijgen. Zondag ontbrak bijvoorbeeld Ron Vlaar op de training van het Nederlands Elftal.

De voormalige Feyenoorder Vlaar werd vanwege knieklachten uit voorzorg langs de kant gehouden. Hij heeft in de vijf vorige duels van Nederland alle minuten meegedaan. In de slotfase van de slopende match tegen Costa Rica liep hij de kwetsuur op. Terwijl de rest van de selectie het veld betrad en onder leiding van Louis van Gaal oefeningen afwerkte, mocht Vlaar zich licht belasten op de hometrainer.

Nigel de Jong en Leroy Fer

Nigel de Jong en Leroy Fer waren wel actief tijdens de training. De middenvelders hebben vanwege lies- en hamstringklachten de Fifa WK voetbal kwartfinale moeten missen. Fer maakt een redelijke kans op speeltijd in de WK voetbal halve finale tegen Argentinië, maar De Jong zal ook dan weer langs de kant zitten.

Hotel in Rio van Oranje

Kijkers van de sportprogramma’s op televisie zal het niet zijn ontgaan dat de thuisbasis van Oranje het hotel Caeser Park Ipanema in Rio is. Maar over een paar dagen is Nederland niet meer welkom in de skyscraper aan de zuidkust van Brazilië. De bond KNVB wist slechts kamers te boeken tot en met de halve finale.

Die boeking had niet te maken met pessimisme bij de KNVB. Het hotel had simpelweg geen toekomstige data meer beschikbaar. “We moesten wel toestemmen”, zegt Bert van Oostveen van de KNVB. “Als we een hotel tot aan het einde van het toernooi bij de FIFA wilden reserveren, dan moesten we geloof ik ergens 900 meter hoog in de bergen gaan zitten.”

Patrick Kluivert: Messi? Robben!

Assistent Patrick Kluivert, tot voor kort de topscorer aller tijden voor Oranje, wil zich als echte spits niet de kop breken over de vraag hoe Lionel Messi van Argentinië afgeremd kan worden. Aanvallen is de remedie! “Argentinië heeft spelers met geweldige individuele kwaliteiten”, zegt Kluivert. “Maar wij hebben ook spelers die wedstrijden met één actie kunnen beslissen. Hoe wij Messi gaan stoppen? Hoe gaan zij Robben stoppen!”

Back To Top