Ga naar hoofdinhoud

WK 2014 Oranje: pa Blind trots en kans voor Kuyt en Wijnaldum

Fifa wereldkampioenschap voetbal – WK 2014 Oranje nieuws. Voor Daley Blind is het de afgelopen jaren snel gegaan. De verdedigende middenvelder van Ajax speelde twee seizoenen geleden nog bij FC Groningen en staat nu als basisspeler op het WK voor Oranje.

Blind speelde tegen Spanje één van de beste wedstrijden van z’n leven en kreeg wereldwijd complimenten voor z’n spel. Met een assist op de gelijkmaker van Van Persie was Blind onder andere betrokken bij een belangrijke goal. Z’n vader Danny Blind is assistent van Louis van Gaal en heeft z’n zoon complimenten gegeven, zegt Daley: “Pa heeft weleens gezegd hij trots is. Dat is een mooi moment.”

Wijnaldum en Kuyt wellicht weer in de basis

Verschillende bronnen melden vanochtend dat Van Gaal erover twijfelt om weer met Kuyt en Wijnaldum te gaan spelen. In het laatste groepsduel tegen Chili speelde Kuyt op linksback en Van Gaal lijkt tevreden over de invulling van deze positie. Daarnaast deed Wijnaldum gisteren bij de basisploeg mee op de training en was De Guzman terug te vinden bij de reserves. Blind, De Vrij, Robben en De Jong gingen gisteren alweer vroeg naar binnen en deden niet mee aan het partijspel.

Rustdag op WK 2014

Vandaag is er een rustdag op het WK 2014. Het Nederlands elftal reist vandaag van Rio de Janeiro naar Fortaleza. Zondagavond 18.00 uur is Mexico de tegenstander van Oranje in de achtste finale. Het Nederlands elftal zal vandaag om 14.00 uur in Fortaleza aankomen, om 18.15 uur staat er een training gepland.

Winst op Mexico noteert 2,10

Oranje is bij bookmaker Bwin favoriet voor dit duel. Het Nederlands elftal noteert 2,10 om van Mexico te winnen en zich te plaatsen voor de kwartfinale. Een overwinning van de sterke Mexicanen noteert 3,60, een gelijkspel is te krijgen voor 3,25. Robin van Persie was tegen Chili geschorst maar kan tegen de Mexicanen gewoon weer de spitspositie bekleden, de aanvaller van Manchester United noteert 2,20 om z’n doelpunt mee te pikken. Bij de Mexicanen is Peralta de spits die voor gevaar moet zorgen, de aanvaller van America in Mexico speelde nog nooit in Europa en noteert 3,30 om tegen Oranje een doelpunt te maken.

Wedden op het WK 2014

Duitsland en Brazilië zijn bij Bwin favoriet om het toernooi te winnen. Ze staan beide genoteerd op 4,50. Op Argentinië staat een notering van 5,75 en wint Oranje het WK 2014 dan levert dat nu maar liefst 8,00 op. Frankrijk noteert 9,00 en een overwinning van België staat op 21,00.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top