Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

FC Groningen – Ajax KNVB Beker: Sana krijgt rust van De Boer

FC Groningen – Ajax KNVB Beker. Donderdag 20 december om 20.00 uur speelt FC Groningen in de achtste finale van de KNVB beker tegen Ajax. Op 8 december kwamen de clubs al tegen elkaar uit in de competitie en toen won Ajax met 2-0.

FC Groningen is in de achtste finale verzeild geraakt door in de tweede ronde met 1-2 te winnen van GVVV. Na die niet erg denderende victorie was het in de derde ronde eveneens een bescheiden uitslag: 1-0 tegen ADO Den Haag. Ajax kwam eerst uit tegen Utrecht (0-3) en versloeg daarna de amateurs van ONS Sneek met 0-2. Nu volgt dus de derde uitwedstrijd op rij in de KNVB Beker.

Tobias Sana zal niet meespelen tegen de Groningers. De Zweed, eerder dit seizoen overgekomen van IFK Goteborg, heeft amper rust gehad dit jaar. Voor die club had hij al elf duels gespeeld, toen hij de transfer naar Ajax maakte en ook voor de Amsterdammers elf wedstrijden meepakte. Voeg daar de verplichtingen in de Champions League en de beker aan toe, en dan is duidelijk waarom de dartele buitenspeler wat vermoeid is.

Afgelopen weekend won Ajax met 2-4 van Willem II, dat in de onderste regionen van de ranglijst verkeert. Siem de Jong, aanvoerder van Ajax, beseft dat het bepaald geen galavoorstelling was van de landskampioen. ” Dit is een waarschuwing voor ons”, sprak hij nederig. Ook Groningen-trainer Robert Maaskant kreeg in het weekend een waarschuwing. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük kon het niet waarderen dat Maaskant wat op- en aanmerkingen naar hem brulde en liep naar de zijlijn om hem een polsbandje met het opschrift “respect” te tonen. De KNVB en uiteraard Maaskant zelf zijn niet gelukkig met het toneelstukje. Enkele politici vinden het juist wel nuttig dat de scheids zijn autoriteit benadrukte.

Twee verdedigers kunnen zich tegen Ajax in de picture spelen. Emil Johansson staat in de belangstelling van Zweedse clubs en Jonas Ivens kan wel eens verkassen naar Waasland-Beveren. Miralem Sulejmani, de duurste aankoop van Ajax van de laatste jaren, heeft de belangstelling gewekt van VFL Wolfsburg. En wie weet vertrekt Adam Maher van AZ in de winterstop naar Ajax.

Back To Top