skip to Main Content

Europa League: Twente verslaat UE Santa Coloma Inter Turku is de volgende

Europa League 2012. FC Twente mag aantreden in de tweede voorronde van de Europa League. De return in de eerste voorronde was een formaliteit. Na de 6-0 in de eigen Grolsch Veste werd het uit in Andorra 0-3. Steve McClaren, de trainer van de Tukkers, liet enkele jeugdige spelers opdraven, waaronder Promes, Roseler, Born en Holscher.

Alle goals werden in de eerste helft gemaakt, zodat er na de rust, met een totale tussenstand van 9-0, helemaal niets meer was om voor te spelen. Janssen kon in de negentiende minuut de score openen via een penalty, waarna tien minuten later Wisgerhof de bal tegen het net kreeg uit een vrije trap. Tien minuten voor de pauze kreeg spits de Plet de derde van de avond in het goal. In de tweede voorronde is het Finse Inter Turku de tegenstander.

Luis Miquel Aloy, de trainer van de semi-profs uit Andorra, wist voor de wedstrijd al: “Ook al speelt FC Twente niet met de elf spelers van vorige week, ook dit team is voor ons veel te sterk”. In het knusse stadion was er plaats voor 800 man. Een kleine vijftig fans van Twente hadden de moeite genomen om de betekenisloze wedstrijd bij te wonen.

McClaren vond ondanks de klinkende zege wel een paar pijnpuntjes. “Het tempo was zeker aanwezig, maar het aantal goals had hoger kunnen zijn vanavond. We hadden meer moeten scoren. Doordat de tegenstander zoals verwacht met tien spelers voor het doel speelde, was het lastig om daar door heen te komen. Na de eerste helft was de wedstrijd natuurlijk gespeeld.” Gek genoeg was de verliezende trainer veel blijer. Aloy zei: “Dit is voor ons een fantastische prestatie. Gisteren zei ik dat we voor het beste resultaat gingen en dat was dit ook zeker. We hebben het goed gedaan. Deze wedstrijden waren een prijs voor ons als team.”

Twente kwam tot zeven doelpogingen, waarvan zes on target. De gastheren hadden slechts één schot in petto dat ook nog eens afzwaaide. In de 82e minuut kreeg Breukers van Twente geel, wat bij een totaalstand van 0-9 allicht een tikje onnodig was.

Back To Top