Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Europa League: AZ wint, FC Groningen verliest opnieuw

Naast Ajax kwamen ook AZ en FC Groningen in actie in de Europa League. AZ pakte een verrassende zege, FC Groningen verloor opnieuw.

AZ – Athletic Bilbao 2-1

Europese avonturen van AZ zijn altijd een belevenis, met hoogte- en dieptepunten. Gisteren was weer een hoogtepunt. De eerste wedstrijd tegen Partizan Belgrado ging met 3-2 verloren, maar juist tegen groepsfavoriet Athletic Bilbao stond AZ er weer als ouderwetse Europese stuntclub. Het Athletic Bilbao dat vorig jaar nog Champions League speelde.

Het geluk van AZ is dat Athletic het slecht doet in de Primera División, waardoor trainer Ernesto Valverde veel spelers rust gunde. Na echter veel kansen voor Athletic in de eerste helft, was het AZ dat na rust de score opende. Muamer Tankovic vond Markus Henriksen en die schoot beheerst zijn tiende goal (in alle competities) dit seizoen binnen.

Tien minuten later kwam AZ op gelukkige wijze op 2-0, toen Bóveda een voorzet van Ridgeciano Haps in eigen doel werkte. Athletic kwam nog terug tot 2-1 via ervaren rot Aritz Aduriz, maar het mocht de Spanjaarden niet baten. AZ doet weer helemaal mee.

“AZ in beste vorm van het seizoen”

Het stemde goalgetter Henriksen tot grote tevredenheid. “Het werd bij 2-1 nog heel erg moeilijk, maar aan het begin hebben we het AZ-publiek wel meteen laten zien dat we wilden winnen. En dat is gelukt. Dit is een groot compliment voor het hele team. We verkeren nu in onze beste vorm van dit seizoen tot nu toe.”

Sporting Braga – FC Groningen 1-0

Voor KNVB Beker-winnaar FC Groningen is het Europees avontuur tot nu toe niet succesvol. Na een 3-0 nederlaag tegen Olympique Marseille trof FC Groningen gisteravond de Europa League-finalist van 2011, Sporting Braga.

Na 5 minuten stond de eindstand al op het bord nadat Ahmed Hassan goed binnenschoot na een goede combinatie van Braga. FC Groningen probeerde het daarna nog wel, maar kon geen vuist maken. Met nul punten uit twee duels lijkt de groepsfase overleven al een zeer moeilijke opgave te worden voor de ploeg van Erwin van der Looi.

Back To Top