Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Eredivisie speelronde 15: Groningen – Heerenveen en Vitesse – FC Twente

Eredivisie speelronde 15. De twee laatste duels van deze speelronde in de Eredivisie zijn Groningen – Heerenveen en Vitesse – FC Twente. Alle voornoemde clubs zien het als welhaast een recht om te eindigen in het rechterrijtje, maar momenteel vallen Vitesse en Heerenveen daar buiten.

Groningen – Heerenveen (14:30 uur)

Groningen heeft na veertien duels 21 punten en dat bleek voldoende voor de zevende plaats. Heerenveen is door zeven duels zonder winst op rij gestaag gezakt naar de twaalfde plaats. Beide clubs torsen een negatief doelsaldo met zich mee: min vijf en min twee.

In de aanloop naar deze Derby van het Noorden rezen er twijfels over de inzetbaarheid van Daley Sinkgraven, middenvelder bij Heerenveen. De negentienjarige aanvallende middenvelder is na de transfer van Hakim Ziyech de belangrijkste creatieve spil in het Friese team geworden. Hij maakte drie goals en gaf twee assists.

Door een verzwikte enkel moest Sinkgraven enkele trainingen aan zich voorbij laten gaan. Het laatste nieuws is dat de tiener voldoende hersteld is en dat, in afwachting van een eventuele reactie van zijn enkel, het verantwoord is om te spelen in de derby.

Trainer Dwight Lodeweges erkent dat er een wat bedrukte sfeer heerst in de spelersgroep na de magere resultaten van de afgelopen weken. “Erover praten helpt niet”, zegt Lodeweges. “Wij hopen dat er in de winterstop een goede oplossing komt”, waarmee hij lijkt te hinten naar nieuwe aankopen.

Heerenveen won vijf van de zes laatste ontmoetingen met Groningen. In de Euroborg te Groningen wonnen de Friezen twee van de drie vorige duels met 1-3.

Vitesse – Twente (16:45 uur)

Vitesse moet momenteel genoegen nemen met de elfde plaats en die magere rangschikking hangt samen met de verdedigende kwetsbaarheid. De Arnhemmers zijn productief genoeg met 29 goals, de op twee na hoogste score, maar kregen ook al 24 tegentreffers.

De Gelderse club kan zich vastgrijpen aan de statistiek dat het in het eigen Gelredome tot nu toe nog geen nederlaag leed. Anderzijds werden slechts twee van de thuisduels omgezet in winst.

Heeft trainer Peter Bosz enig idee waar de oplossing gezocht moet worden? Afgaande op zijn bleke teksten is dat niet zo: “FC Twente is een goed voetballende ploeg, vooral als ze daar de tijd voor krijgen. Aan ons de taak ze niet te laten voetballen en er bovenop te zitten”, pruttelt hij.

Twente was in vier van de zes vorige trips naar Arnhem succesvol en verloor slechts één van die duels. Het totale doelsaldo in die zes duels is 3-11 in Tukkers voordeel.

Back To Top