skip to Main Content

Eredivisie nieuws: Van Basten zonder voorhoede en Rutten begint bij Vitesse

Eredivisie seizoen 2012 2013 nieuws: Het Europees kampioenschap 2012 is over, de eredivisie laat nog een paar weken op zich wachten en de Europese clubcompetities zwengelen zichzelf aan met een vermoeiende reeks kwalificatierondes. Een ideaal moment dus om wat speculaties, uitspraken en transfers op een rij te zetten.

Ajax: Vertonghen traint nog mee

De landskampioen hield er vorig seizoen rekening mee dat de verdedigers Jan Vertonghen en Gregory van der Wiel zouden vertrekken. Op dit moment trainen ze echter nog steeds mee in Amsterdam. Vertonghen wordt begeerd door Tottenham Hotspurs. De Londense club en Ajax hebben overeenstemming bereikt, maar de Belg wil zelf ook een deel van de transfersom opstrijken. Daardoor lijken de onderhandelingen te mislukken. “Vooralsnog richt ik me gewoon op Ajax”, zegt hij met enige tegenzin.

Rechtsback Van der Wiel heeft zich tijdens Euro 2012 niet, zoals hij hoopte, in de kijker gespeeld. Waarschijnlijk heeft hij potentiële kopers juist kopschuw gemaakt. De kans dat Chelsea hem koopt is kleiner geworden, want de Engelse club trekt de Braziliaan Maicon al aan. Ajax wil dat hij zijn contract verlengt, want dat loopt volgend jaar af. Doet hij dat niet, dan mag hij keihard op de bank plaatsnemen tot hij wel is verkocht.

Marco van Basten: zonder voorhoede

De trainer van Heerenveen was vorig jaar, toen hij werkloos dag en nacht naar voetbal op tv kon kijken, verrukt over de voorhoede van de Friesche club. Die voorhoede lijkt nu geheel te verdwijnen. Bas Dost was al verkocht aan Wolfsburg en aan de buitenspelers Oussama Assaidi en Luciano Narsingh wordt hard getrokken. “We zijn druk met het vinden van goede plaatsvervangers. Matthew Amoah en Mark Uth zijn al gekomen”, aldus San Marco.

Vitesse: Rutten aast op Aissati

De Arnhemse club heeft eindelijk een nieuwe trainer gevonden. Fred Rutten, vorig seizoen ontslagen bij PSV, dook afgelopen weekend op tijdens een training van Vitesse. “‘Vitesse is een mooi project en ik vind het zeer interessant daar leidend in te zijn. De club beschikt over veel jonge jongens, die het in zich hebben zich verder te ontwikkelen”, zei Rutten. Het kan bijna niet anders dan dat de eredivisieclub ook nog enkele nieuwe spelers zal presenteren. Wellicht is Ismaïl Aissati één van hen. De middenvelder zit na zijn jaren bij Ajax zonder contract en traint momenteel mee met de selectie van Vitesse.

FC Twente: Luuk de Jong wil weg

Luuk de Jong wil vertrekken uit Enschede. Zijn zaakwaarnemer Louis Laros verklaart: “Hij is toe aan de volgende stap en dat hebben wij intern bij FC Twente aangegeven”. Trainer McClaren wil De Jong niet kwijt. “Spelers kunnen wel van alles willen, maar wij kunnen nu bepalen wat er gebeurt”, aldus de Engelsman.

Back To Top