EK vrouwenvoetbal 2013: Frankrijk en Spanje in kwartfinale

EK vrouwenvoetbal 2013. De acht kwartfinalisten op het EK damesvoetbal zijn bekend. Nederland behoort helaas niet tot de acht sterkste landen van Europa. De Oranje Leeuwinnen vallen samen met drie andere deelnemers af in de groepsfase.

Donderdag om 18.00 uur vonden de twee laatste duels in de derde speelronde plaats. Frankrijk maakte zijn rol als topfavoriet waar door Engeland met 3-0 af te ranselen. Rusland en Spanje hielden het op 1-1.

Frankrijk vuurde vijftien keer af op het Engelse doel en wist tijdens de vele aanvallen elf corners te versieren. Engeland kwam niet verder dan zes doelpogingen waarvan slechts twee tussen de palen en mocht drie keer aanleggen voor een corner.

Mooie goals

De Spaanse dames kwamen in de veertiende minuut op voorsprong via een goal van Veronica Boquete. Vlak voor rust maakte de Russin Terekhova de gelijkmaker. De goals waren beide van hoge kwaliteit.

Ook illustreerden de treffers, om even wat zout in de wonden te strooien, wat de Oranje Leeuwinnen dit toernooi misten. Boquete sprintte het strafschopgebied in en wachtte op een voorzet van de linkerflank. Ze besefte dat ze beter aanspeelbaar zou zijn, als ze los zou komen van haar bewaker en dribbelde daarom een paar pasjes achteruit.

Terwijl ze nog amper tot stilstand was gekomen, kreeg ze de bal voor haar voeten. Ondanks de onevenwichtige pose, kreeg ze de bal toch in de rechterhoek gewurmd. Het was een technisch hoogstandje dat we zo vaak zien van haar mannelijke Spaanse collega’s.

Ook de Russische goal mocht er zijn. Drie Russische dames omsingelden het Spaanse strafschopgebied, rolden de bal van links naar het midden naar rechts, waar Terekhovs nauwkeurig en met precies genoeg vaart de bal aan de goede kant van de linkerpaal mikte.

Pech Rusland

Rusland is nu de grote pechvogel van het toernooi, want het is van de drie nummers drie de enige die is uitgeschakeld. Het doelsaldo van min twee is net even slechter dan dat van Denemarken, dat ook twee punten heeft en een doelsaldo van min één.

De kwartfinales worden zondag en maandag gespeeld:

Programma EK vrouwenvoetbal 2013

  • Zweden – Ijsland (zondag 15.00 uur)
  • Italië – Duitsland (zondag 18.00 uur)
  • Noorwegen – Spanje (maandag 18.00 uur)
  • Frankrijk – Denemarken (maandag 20.45 uur)