skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

EK voetbal 2016 kwalificaties: België – Wales en Turkije – Kazachstan

EK voetbal 2016 kwalificaties: België – Wales en Turkije – Kazachstan. Zondag om 18:00 uur speelt België – Wales, terwijl later die avond om 20:45 uur Turkije – Kazachstan aftrapt. De Belgen kunnen de koppositie in Groep B innemen, terwijl de Turken juist hopen van de laatste plaats in Groep A te raken.

EK kwalificatie België – Wales

Na twee speelronden hebben de Rode Duivels vier punten behaald en dat zijn er drie minder dan Wales, dat echter ook één match meer heeft afgewerkt. Het doelsaldo van de Belgen is wel al overtuigend met zeven voor, een tegen. Mocht België winnen, dan staat het sowieso een paar uur bovenaan de groep en daarna is het afhankelijk van Israël tegen Bosnië (20:45 uur) hoe lang die weelde duurt.

Woensdag oefenden de mannen van bondscoach Marc Wilmots tegen Ijsland, dat enkele weken geleden Nederland versloeg met 2-0. België versloeg de Ijslanders met 3-1. Wilmots sleutelt aan de offensieve instelling van zijn verdedigende backs en de centrale middenvelders. Hij concludeert dat ze nog niet het juiste moment kiezen om naar voren te komen en dat er te weinig harmonie zit in hun bewegingen. “Ik wil dat mijn flankverdedigers in de toekomst afspreken wie er naar voren gaat, want ik wil dat er één achterin blijft. Hetzelfde geldt voor de centrale middenvelders”, verklaart Wilmots.

De lijst met geblesseerde spelers is lang bij de Belgen, maar Wilmots is gezegend met een brede Gouden Generatie en kan de lacunes eenvoudig opvullen. Wel zal het gemis van Vincent Kompany zich laten voelen, want de rots in de verdediging bij Manchester City en de Rode Duivels laat zich niet zomaar vervangen. Daarnaast speelt België zonder vaste spits. Benteke, Lukaku en Origi wedijveren met elkaar en voorlopig krijgen ze allemaal regelmatig speeltijd.

In oktober 2013 kwam Wales langs in België voor een WK-kwalificatieduel. Gareth Bale en zijn landgenoten haalden toen één punt op: 1-1.

Kwalificatie EK voetbal 2016 Turkije – Kazachstan

Drie duels gespeeld, één punt en een doelsaldo van min vier. Dat is de deplorabele status van Turkije in de kwaificatiegroep. Bovendien werd midweeks in eigen huis een kansloze nederlaag geleden tegen Brazilië: 0-4. De onderlinge verhoudingen in de selectie staan op scherp en die werden er niet beter op door een eigen goal van Semih Kaya.

Ook Kazachstan bezit één punt en een doelsaldo van min vier en in de afgelopen tien jaar leed het land vier nederlagen tegen de Turken. Het totale doelsaldo van die vier matches is 15-1 in Turks voordeel. Van de Turkse coach Fatih Terim worden drie punten verwacht, anders lijkt de kans groot dat hij, evenals Guus Hiddink als hij met Nederland niet wint van Letland, zijn post verlaat en een ander de kans geeft om het zinkende schip te redden.

Back To Top