Gregory Mertens overleden: hartstilstand wordt Lokeren speler fataal

Overlijden Gregory Mertens. De Belgische voetballer Gregory Mertens is gisteren, donderdag 30 april 2015, overleden. Afgelopen maandag kreeg de verdediger van Sporting Lokeren een hartstilstand op het veld. Mertens werd sindsdien in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gehouden.

Gregory Mertens overleden

Kris Peeters, clubarts van Lokeren, is zeer ontdaan en reageerde: “Hij is voldoende medisch gescreend. Dat doen wij bij de club altijd. Dit zeer spijtige voorval kon niemand voorspellen. Gregory was slechts 24 en op en top een sportman. Dat maakt het voor veel mensen moeilijk te bevatten en te verwerken.”

Sporting Lokeren

Gregory Mertens overleden GettyOp de website van Sporting Lokeren plaatste de club de volgende tekst:

Vandaag is gebeurd wat niemand ooit had kunnen of durven vermoeden. Veel te vroeg moeten we afscheid nemen van Gregory Mertens (24). We zijn een voetbalclub. Iedereen in en rond de club ademt voetbal. Maar plots gebeurt er iets waardoor we beseffen dat voetbal maar voetbal is. Vandaag is zo’n moment.

Gregory werd maandagavond tijdens de beloftenwedstrijd tussen KRC Genk en Sporting Lokeren het slachtoffer van een hartfalen. Ondanks de goede medische zorgen van onze eigen sportieve staf en de collega’s van Genk, bleek algauw dat de situatie heel erg ernstig was. Gregory werd op het veld gereanimeerd door een MUG team en overgebracht naar het ziekenhuis van Genk. De medische staf heeft er alles aan gedaan om Gregory te redden, maar ze moesten uiteindelijk hun onmacht erkennen. Vandaag is Gregory omstreeks 16u30 overleden. De familie heeft nog afscheid kunnen nemen.

De ontreddering bij iedereen binnen Sporting Lokeren is groot: zowel onze jonge spelers als onze A-kern jongens, de trainersstaf, de medewerkers en het bestuur: zij kunnen dit onmogelijk bevatten. Gregory was nog maar anderhalf jaar bij de club, maar maakte zich in die korte tijd door zijn rustige bescheidenheid tot een onmisbaar iemand. Nu zullen we toch met dat gemis moeten leren leven.

Wij beseffen dat dit vooral voor de familie ontzettend moeilijke momenten zijn. Wij bieden hen alvast in naam van de hele club ons oprecht medeleven aan. De club blijft met hen in contact en zal hen, in de mate van het mogelijke, bijst

Gregory, wij gaan je missen!