Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dick Advocaat verlaat Sunderland, staat open voor EK voetbal 2016

Dick Advocaat heeft na acht wedstrijden in de Premier League alweer afscheid genomen van Sunderland. De toekomst van de Hagenees is onduidelijk.

Vertrek Advocaat bij Sunderland lag al vast

Vorig seizoen wist De Kleine Generaal nog knap Sunderland voor degradatie te behoeden. Hij zou daarna stoppen, maar de fans wisten hem te overtuigen. Na acht wedstrijden zonder overwinning in de Premier League is het nu toch klaar voor Advocaat. De prestaties hingen voor Advocaat vooral samen met het budget van de club.

“Een club als Sunderland kan toch net iets minder geld uitgeven dan de andere clubs in de Premier League. Dan kan het dus gaan zoals het nu is gegaan. Dan zit er niet meer in. Spurs kan 24 miljoen uitgeven aan één speler, wij moeten 22 miljoen gebruiken voor acht spelers.

Geen club meer voor Advocaat, EK 2016 is mogelijkheid

Elf jaar geleden zei Advocaat al na het EK 2004 met Oranje dat hij nooit meer een club zou trainen, maar toch was Sunderland zijn vierde club nadien (na onder meer twee keer AZ en PSV). Nu roept de inmiddels 68-jarige trainer hetzelfde. “Daar begin ik honderd procent zeker niet meer aan.”

Advocaat houdt wel van bondscoach zijn. Hij coachte immers twee keer Oranje en vijf andere landen waaronder Rusland, België en recentelijk Servië. Een avontuurtje op het EK 2016 zou hij niet afslaan. “Dat zou wel heel leuk zijn. Ik zou heel graag het EK willen meemaken.”

Back To Top