skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Brazilië en Peru en het WK 2014

Met het WK van 2010 nog vers in het geheugen zijn in Brazilië de voorbereidingen voor het volgende WK al volop in gang. Hoewel de infrastructuur in het voetbalgekke Zuid-Amerikaanse land veel beter zijn dan in Zuid-Afrika, moet er voldoende gebouwd, verbouwd en aangepast worden. Het EK voetbal 2016 wordt in Frankrijk gespeeld en daar zijn ze ook al druk mee bezig.

De grote voetbaltempel in Rio de Janeiro, het Maracaná, is voor drie jaar gesloten vanwege de aanpassingen die gedaan meten worden om te kunnen voldoen aan de eisen van de FIFA. Niet heel vreemd als je bedenkt dat het stadion dit jaar zijn 60e verjaardag viert. In 2013 moet het klaar zijn vanwege de Copa de Confederaciones die deels in het Maracaná wordt gespeeld.

In Vila Florida is men hard bezig om de stad voor te bereiden op de grote toestroom van toeristen. De stad is gelegen aan de rivier Tebicuary en beschikt over schitterende rivierstranden. Om de voetbalfans naast voetbal ook andere dingen te bieden worden er culturele activiteiten ontwikkeld zoals feesten en een route langs de plaatsten waar de Jezuïeten hun missieposten hadden.

Lula waarschuwde wel dat de bouwers en de overheid goed moeten samenwerken in de aanloop naar het wereldkampioenschap, anders zou het feestje flink in gevaar kunnen komen. Dit blijft Zuid-Amerika. Ook al heeft Brazilië de afgelopen jaren een flinke stap in de goede richting gedaan, zijn de meest absurde toestanden hier nooit uitgesloten.

In Zuid-Amerika houdt men zich verder veel bezig met de vraag welke landen zich zullen plaatsten voor het WK in 2014. De overwinning van Peru op Canada met 2-0 in de vriendschappelijke wedstrijd van afgelopen week doet de harten sneller en verwachtingsvol kloppen terwijl men uitkijkt naar de wedstrijd van 7 September tegen Jamaica.

Back To Top