skip to Main Content
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Blessure Arjan Robben

De hamstring blessure van Arjen Robben zorgt voor kopzorgen bij zijn club Bayern München. De blessure ontstond tijdens een oefenwedstrijd tegen Hongarije kort voor de aanvang van het WK. Door intensieve zorg van fysiotherapeut Dick van Toorn kon Robben toch gedeeltelijk deelnemen aan het WK.

Afgelopen dinsdag ontdekte de arts van Bayern München dat de spier in het bovenbeen van Robben nog niet helemaal hersteld is. Robben kan daardoor voorlopig niet in actie komen in de Bundesliga voor de Zuid Duitse club.

De clubleiding van Bayern is ontstemd en vindt dat de Nederlandse voetbalbond KNVB moet opdraaien voor de kosten van de blessure van Robben. Bayern voorzitter Rummenigge zei donderdag in de Duitse krant Abendzeitung: ‘Robben speelt niet, maar hij kost ons wel geld. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat de KNVB die kosten gaat betalen. We hebben ook zeker schade als hij lange tijd niet kan spelen.’

De KNVB verwacht dat er een aanvaardbare oplossing komt. ‘Er is een goede verstandhouding met Bayern München, dus we gaan ervan uit dat dit goed komt’, aldus de bond.

Robben zelf zegt over zijn blessure: ‘Ik heb vier wedstrijden gespeeld op het WK en ik heb daarin geen pijn gevoeld. Ook na de finale was ik pijnvrij. Daarna ben ik op vakantie gegaan.’ Robben heeft zich deze week bij Bayern München gemeld. Na onderzoek bleek dat er nog steeds vocht rond de geblesseerde spier zit.

‘Het genezingsproces verloopt onbevredigend’, zei Christian Nerlinger, de sportdirecteur van Bayern. ‘Het zal nog lang duren voor dat Arjen weer fit is’ aldus de directeur vorige week in “Bild am Sonntag”. ‘Het is zeer twijfelachtig of Arjen voor de winterstop nog ingezet kan worden’. Robben staat door de blessure twee maanden aan de kant.

Afgelopen seizoen heeft Robben een belangrijke rol gespeeld bij de behaalde successen van Bayern. De club heeft de titel en de beker gewonnen. Arjan Robben is in Duitsland uitgeroepen tot voetballer van het seizoen 2009-2010 en liet Schweinsteiger (tweede) en Müller (derde) ruim achter zich.

Louis van Gaal, trainer van Bayern werd verkozen tot beste trainer van het jaar. De verkiezing werd door het tijdschrift Kicker gehouden onder ruim 900 journalisten.

Back To Top